В навечерието на Рождество Христово в гр. Мездра се състоя

...
В навечерието на Рождество Христово в гр. Мездра се състоя
Коментари Харесай

Благотворителен концерт „Коледни уроци за сърцето“ се състоя в Мездра /снимки/

В навечерието на Рождество Христово в гр. Мездра се състоя Благотворителен концерт под наслов „ Коледни уроци за сърцето “. Концертът е финален стадий от едноименната самодейност на Община Мездра и на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните, която беше осъществена през интервала 7-21 декември, за да ни напомни най-ценните човешки добродетели и нуждата от тяхното предаване от потомство на потомство с образователен за подрастващите резултат. 
В продължение на близо два часа на откритата сцена на площад „ България “ се изявиха самодейните сформира към НЧ „ Просвета 1925 “: 
- Ансамбъл „ Мездра ” с живописен началник и хореограф Мирослав Аспарухов, 
- Средношколски танцов състав и Детски танцов състав „ Мездренче ” с живописен началник Владислав Петров, 
- Група за остарели градски песни „ Мездрея ” с живописен началник Цветина Пешевска, 
- Женски национален хор с живописен началник Юлияна Антимова, 
- „ Гласът на Ансамбъл „ Мездра “ с живописен началник Любомир Гешковски; 
Участие в концерта взеха също и:
-Мажоретен състав към Център за поддръжка за личностно развиване с живописен началник Христина Стоянова; 
- вокалните и танцови обединения от Сдружение „ Новото потомство на гениите ”: 
- Вокална група „ Wings ” с живописен началник Тони Яшова и възпитаничките на музикалния възпитател - Данита Павлова, Сияна Генова и Тереза Стоянова,
- Танцова групировка „ Keep it Real ” с живописен началник Елеонора Бутакова; 
- Певческа групировка „ Типченица ” към НЧ „ Съзнание-1899 ” - с. Типченица с живописен началник Любомир Гешковски. 
Водещи на събитието бяха Гергана Кръстева и Кристина Иванова от Клуб „ Умението да приказваме пред аудитория ” към СУ „ Иван Вазов ” - Мездра с началник Николай Савов. 
По време на концерта до сцената беше сложена благотворителна кутия за събиране на средства. В дарителската акция се включиха, всеки съгласно своите благоприятни условия, голям брой жители. Общата сума, събрана за благородната идея, е 2 655.30 лв., като 1 240 от тях са от благотворителния коледен базар, проведен в СУ „ Иван Вазов “. Събраните средства ще бъдат разграничени по равно за подкрепяне лекуването на трима поданици на Мездра - Сияна Маньовска, Христо Пенчев и Николай Цековски. 
„ Уважаеми съграждани, благодаря ви, че бяхме дружно в тази предколедна вечер тук, на нашия площад, сподели в приветствието си към присъстващите кметът на Мездра Иван Аспарухов. 
Малко ни беше студено, само че по-важното е, че в душите ни стана топло. 
Нека с овации да благодарим на всички участници в коледния концерт! Нека да благодарим и на тези наши съграждани, които отделиха средства, с цел да помогнем на наши поданици, които са изпаднали в неволя! 
Скъпи другари, хубаво е да има такива вечери, малко са в годината, само че пък те ни карат да забравим омразата, завистта и злобата посред ни. Затова дано да си пожелаем да бъдем по-добри, да бъдем по-съпричастни, да си оказваме взаимопомощ един на различен! Така и животът ни ще стане по-добър. 
Искам да ви пожелая една топла, една радостна Коледа! Съберете малко топлота и на 31 декември да се съберем още веднъж на този площад, с цел да посрещнем дружно Новата година! Бъдете живи и здрави - и благословени! “- пожела градоначалникът на Мездра Иван Аспарухов.
В рамките на самодейността „ Коледни уроци за сърцето “ деца и възпитаници от детските градини и учебните заведения в община Мездра създадоха саморъчно красиви коледни картички. Честитките с пожеланията на подрастващите получиха за Рождество Христово 240-те консуматори на обществените услуги Домашен обществен патронаж и Дом за остарели хора. 
Община Мездра и Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните пожелават на всички българи радостни коледно-новогодишни празници!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР