В навечерието на Рождество Христово група добротворци от София организираха

...
В навечерието на Рождество Христово група добротворци от София организираха
Коментари Харесай

Добротворци от столицата зарадваха деца и възрастни хора от община Мездра /снимки/

В навечерието на Рождество Христово група добротворци от София проведоха благотворителна акция в поддръжка на възрастни хора в неравностойно състояние от Северозападна България и сбъднаха коледните стремежи на деца и лица с увреждания, лишени от наставнически грижи. Дни преди Коледа те подкрепиха с хранителни артикули самотно живеещи пенсионери от селата Горна Кремена, Зверино и Ребърково и зарадваха с дарове потребителите на Комплекс обществени услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ) в гр. Мездра. Към благородната идея се причислиха хора с огромни сърца освен от столицата, само че и от други райони на страната.
Крайно нуждаещите се възрастни хора бяха подкрепени с трайни хранителни артикули - брашно, захар, фасул, леща, ориз, макаронени и захарни произведения, олио, консерви, подправки и други, а потребителите на КСУДЛУ бяха зарадвани с дарове - спортни екипи, пижами, долни дрехи, чорапи, обувки, зимни облекла, тоалетни такъми и други, които авансово бяха споделили, че желаят да получат в писмата си, адресирани до Дядо Коледа.
Организатор на дарителската акция е Илияна Мирчева, с помощници Радина Георгиева, Калоян Згурев, Дани Жобчиев и Сашо Михов. Координатор на благотворителната самодейност, която се осъществя в община Мездра за повторно след 2019 година, е Христо Христов, психолог в ОУ „ Христо Ботев “ и в ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “.
Хранителните артикули и подаръците бяха превозени с микробус, обезпечен от Лео Кадели, основател на Платформата „ Приятели, помагайте! “, а даренията бяха складирани в помещение, предоставено от Петър Стоянов.
Така младите доброволци от „ Запази положителното “ стоплиха сърцата на деца и възрастни в потребност и за следващ път потвърдиха, че по Коледа стават чудеса!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР