В навечерието на първото за годината издание на онлайн фестивала

...
В навечерието на първото за годината издание на онлайн фестивала
Коментари Харесай

Българският Гейминг Маратон се завръща на 4 май с пъстра палитра от гейминг съдържание и над 40 участници

В навечерието на първото за годината издание на онлайн фестивала, който ще се организира на 4 май, уредниците – TDB Play, обръщат взор към международната стрийминг сцена, фокусирана върху видео игри.

По време на виртуална конференция, излъчена във Фейсбук канала на TDB Play във Фейсбук, Мартин Кадинов, съосновател и ръководещ сътрудник на TDB Play, уточни, че през последните две години има троент растеж на гледаемостта на гейминг стрийминг наличие в интернет и акцентира на обстоятелството, че най-популярната категория видеа в YouTube са точно видеоигрите.
“Геймингът участва във всички възрастови категории на обществото и във всяко последващо потомство нараства процентът хора, които имат афинитет към този поп културен феномен. Само за 2020 година приходите, генерирани от промишлеността на видеоигрите, са близо 180 милиарда щ.д., което е три пъти повече от приходите, генерирани от Холивуд. А по време на пандемията геймингът се трансформира в още по-важно средство за развлечение и връзка, като затвърди ролята си на инструмент за личностно развиване и придобиване на разнообразни пълномощия. ” – разяснява Мартин Кадинов – “С Българския Гейминг Маратон желаеме да покажем разнообразни аспекти на гейминга и каним всички, без значение дали играят видео игри или са скептици по тематиката, да се потопят в необятния свят на видео игрите. ”
 В рамките на конференцията стана ясно, че за България досега не са провеждани публични изследвания, само че наклонността е за повишаване на интереса към новаторските медийни формати.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР