В навечерието на първия учебен ден София ще бъде домакин

...
В навечерието на първия учебен ден София ще бъде домакин
Коментари Харесай

Стара хартия за нова книга в София за шести път

В навечерието на първия образователен ден София ще бъде хазаин на националната екоинициатива Стара хартия за нова книга за шести следващ път. На 16 септември 2018 година сред 10,00 и 19,00 часа всяко дете, което дружно с възрастен компаньон донесе 5 кг остаряла хартия за преработване на бул. Витоша №37, пред Книжен център Гринуич, ще получи нова детска книга по желание.

А всички дребни екоентусиасти, които предадат спомагателни 5 кг хартия, ще бъдат възнаградени с новото особено издание на ЕКОПАК България Грийн тийн. Така в границите на деня децата могат да получат оптимален брой две книги, без значение от количеството на предадената хартия. Разбира се, спомагателни изненади чакат всички, които вземат участие в провокациите и игрите в празничната стратегия.

Основната цел на уредниците от ЕКОПАК България и Книжен център Гринуич е децата да се научат да поставят грижи за природата и за града си и още от ранна детска възраст да обикнат книгите и четенето. Традиционно акцията в София се организира под патронажа на кмета Йорданка Фандъкова и още веднъж е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 година

Тази година уредниците насочат особено предизвикателство към децата, които се включат в събитието в София: Стани фотограф на Стара хартия за нова книга. Малчуганите би трябвало да уловят най-хубавия момент от празничния ден и да изпратят фотографията си благодарение на възрастен до 25 септември 2018 година на фейсбук страницата на акцията. Авторите на трите най-хубави фотографии ще получат награди. Пълните условия на състезанието можете да откриете тук: http://www.greenwich.bg/

Това надалеч не е единствената изненада, която чака всички деца. За настроението на гостите ще се погрижат звездите от БОН-БОН, които ще слагат началото на празничния ден. В специфичната стратегия ще се включат гениите от Voice Academy и от клуба по спортни танци PRO DANCE. Зрителите ще се насладят на куклената театрална режисура „ Червената шапчица “, показана от Театъра на приказките – София в нов вид.

Всяка година акцията има литературна тема, въодушевена от известно детско заглавие. През 2018 година малчуганите ще имат опция да влязат в „ дрешника “ на приказния свят на Нарния, където водещата на Фамилно по Bulgaria ON AIR Деляна Маринова-Джуджи, която е и дипломат на идеята, им е подготвила още провокации и награди.

Книгите от поредицата Хрониките на Нарния на Клайв С. Луис са обезпечени за празника от издателство Труд, главен сътрудник на самодейността. А с цел да остане денят паметен, всички, предали остарялата си хартия, ще могат да си създадат фотография за спомен във фотобудката на PHOTO KING Светът на Нарния.

Освен книгите от поредицата за Нарния, децата ще могат да избират сред десетки други заглавия в разнообразни жанрове. В избора ще им оказва помощ водещата на Новините ON AIR Лилия Мустакова, потомка на основоположника на книгопечатането в България Никола Карастоянов.

След 16,00 часа малчуганите ще имат опцията да получат значка Стара хартия за нова книга, само че единственият метод за това е да я създадат сами в тематичната работилница на Фондация Светът на Мария.

Кампанията към този момент мина през градовете Бургас и Хасково, а след София самодейността ще се организира в още три огромни общини – в Русе на 23 септември, в Плевен на 24 септември и в Пловдив на 29 септември.
Нека дружно спасим природата и насърчим децата си да четат!

Организатори на самодейността Стара хартия за нова книга са ЕКОПАК България АД и Книжен център Гринуич.

Партньори на акцията Стара хартия за нова книга са издателствата Ентусиаст и Труд. Каузата е подкрепена от издателствата ЕГМОНТ, Книгомания, Хермес, Бард, Фют, Сиела, Софтпрес, ПАН, Златното пате, Албо груп.

Медийни сътрудници са Bulgaria ON AIR, clubz.bg, Майко блага!, azcheta.com, az-deteto.bg, dnes.bg, purvite7.bg, noviteroditeli.bg.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР