В навечерието на официалното начало на преговорите за съставяне на

...
В навечерието на официалното начало на преговорите за съставяне на
Коментари Харесай

Рейтингът на партията на Меркел падна до най-ниски нива за последните шест години

В навечерието на формалното начало на договарянията за сформиране на новото съдружно държавно управление на Германия поддръжката за партията на канцлера Ангела Меркел падна до най-ниските си равнища за последните шест години, оповестява вестник Bild am Sonntag.

Според изследване на института „ Емнид “, направено за изданието, едвам 30 на 100 от германците биха дали своят вот за Съюза (ХДС/ХСС), в случай че изборите за Бундестаг бяха през актуалната седмица. Данните демонстрират спад от един % по отношение на миналата седмица и бележат най-слабите равнища на поддръжка за партията на Меркел от октомври 2011 година насам.

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) може да разчита на поддръжката на 22 % от гласоподавателите, което е с един % повече, спрямо последното изследване на публичното мнение. С един % нагоре е поддръжката за Свободната демократическа партия (СвДП) (11 %) и „ Алтернатива за Германия “ (13 %).

„ Зелените “ на Джем Йоздемир губят един % (10 %). Подкрепата на жителите за„ Левица “ остава на същите равнища от миналата седмица (10 %).

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР