В навечерието на новогодишните празници Сдружение Спортен клуб КАЛАГИЯ получи

...
В навечерието на новогодишните празници Сдружение Спортен клуб КАЛАГИЯ получи
Коментари Харесай

М.Неделчева: Ушу учи на на морал и етика, на култивиране на духа

В навечерието на новогодишните празници Сдружение Спортен клуб КАЛАГИЯ получи огромно самопризнание - Българската федерация по ушу разгласява оконателните резултати от Републиканското състезание по ушу`23, които сочат, че КАЛАГИЯ е безапелационен екипен народен победител с 56 медала. Мария Неделчева-председател и основен треньорна клуба описа, че триумфите са плод на доста труд и старания.

Двукратният европейски първенец по ушу и тайчи е и негов основател преди 35 години. Тясподели, че името значи “Свещения вик на новата ера ” и несъмнено, не е определено инцидентно. А във всичко, на което учи членовете на клуба има доста мъдрост.

“Ушу учи на морал и нравственос, на почитание към по-старшия, на обработване на духа. Не може да придобиеш бойните умения и техники, без да ги усвояваш през всичко това ”, разяснява Мария Неделчева в ефира на Дарик. И добави: “Целта на воина, който го учи е да пази и да работи в името на общото богатство. За страдание доста хора го одобряват единствено като бойно изкуство и не могат да подценен егото си, разяснява тя. А точно егото ни унищожава като общество ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР