В навечерието на Никулден инспекторите от Агенцията по храните във

...
В навечерието на Никулден инспекторите от Агенцията по храните във
Коментари Харесай

Засилени проверки на риба в търговската мрежа преди Никулден

В навечерието на Никулден инспекторите от Агенцията по храните във Варна и от Агенция по риболовство и аквакултури ревизират обектите за търговия с риба. До момента няма установени нарушавания. Проверяващите поучават да се купува риба единствено от регламентираните места.

Варна

Ден преди празника искащите да си купят прясна риба са десетки, а пред магазините на пазар " Чаталджа " във Варна се вият дълги опашки.

Задачата на инспекторите беше да открият каква риба се предлага и дали магазините имат изрядни документи. Търговците пък са длъжни да уведомят клиентите си, в случай че рибата е била замразявана и нямат право да я оферират като охладена.
Д-р Ренета Николова- гл. контрольор в Областна дирекция по сигурност на храните - Варна: Констатирахме, че се предлага жива риба шаран и есетра. Същите са съпроводени с декларация за генезис. В момента на инспекцията се оферираше и охладена риба, която е вярно съхранена с лед. Рибата е в период на валидност.  Започнаха засилени инспекции в комерсиалната мрежа преди Никулден Започнаха засилени инспекции в комерсиалната мрежа преди Никулден
В навечерието на Никулден инспекторите от Агенцията по сигурност на храните започнаха засилени инспекции в комерсиалните обекти и заведенията за общест...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР