В навечерието на навършването на 701 години от кончината на

...
В навечерието на навършването на 701 години от кончината на
Коментари Харесай

Сърби си поискаха мощите на крал Милутин от България

В навечерието на навършването на 701 години от кончината на крал Милутин, парламентарната група на сръбската коалиция НАДА връщането в Сърбия на тленните остатъци на крал Милутин, които се пазят в църквата “Света Неделя ” в София, заяви вестниук “Данас ”, представен от Българска телеграфна агенция.

НАДА упорстват парламентарната Комисия за просвета и информация да изиска от министерството на културата да изпрати публично искане до България.

“Предлагаме крал Милутин да бъде изместен в Косово, в манастира Грачаница, най-важното му подаяние. Убеден съм, че по този алегоричен метод Сърбия още един път ясно ще покаже и потвърди на целия свят чие е Косово и Метохия ”, сподели депутатът и ръководител на Движението за възобновяване на Кралство Сърбия /ПОКС/, един от водачите на обединението НАДА, Воислав Михайлович.

“Убеден съм, че на това събитие ще участват десетки хиляди сърби и то ще бъде отразено с огромно внимание от медиите в целия район и в Европа. Това е изключително значимо да се направи в този момент, във времето на максимален напън върху Сърбия да се откаже от южната си провинция и да признае противозаконното й разединение ”, съобщи още Михайлович.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР