В навечерието на коледните празници. Библиобусът на Столична библиотека ще

...
В навечерието на коледните празници. Библиобусът на Столична библиотека ще
Коментари Харесай

Kоледни маршрути на Библиобуса на Столичната библиотека - 2023

В навечерието на коледните празници. Библиобусът на Столична библиотека ще посети с благотворителни дарителски начинания ЦНСТ „ Детство “ на фондация „ За нашите деца “, Дома на ветераните на културата и изкуствата и Дома за остарели хора в кв. „ Горна баня “. Вече трета година екипът на библиотеката осъществя „ Kоледни направления на Библиобуса на Столична библиотека “ с дарителски акции в разнообразни домове за обществени услуги в София.
Тази година за първи път Библиобусът ще гостува на Центъра за настаняване от фамилен вид. „ Детство “ и на единствения по рода си в България -  Дом на ветераните на културата и изкуствата (ДВКИ) в София. Децата от ЦНСП ще получат атрактивни просветителни и занимателни игри и забавни илюстровани книжки за най дребните. За самотните възрастни създатели от ДВКИ и старите хора от Дома в „ Горна баня “ - наш непрекъснат сътрудник, са приготвени търсени и известни нови книги от български и непознати създатели, забавни илюстровани списания, както и разнообразни лакомства, сладкиши и плодове. Домът на ветераните на културата и изкуствата и Домът за остарели хора в кв. „ Горна баня “ ще получат и по една истинска картина на художничката на Валентина Ганева-Щерева, нарисувани в неповторимия античен японски жанр „ Ошибана “.
Благородната дарителска самодейност „ Kоледни направления на Библиобуса на Столична библиотека “ към този момент обгръща от ден на ден домове за обществени услуги за деца и възрастни хора в столицата и се трансформира в една от знаковите обществени акции на Библиотеката на София.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР