В навечерието на коледните и новогодишните празници в Община Пазарджик

...
В навечерието на коледните и новогодишните празници в Община Пазарджик
Коментари Харесай

Благотворителна коледна изложба базар за 16-годишно болно момиче откриват в Пазарджик

В навечерието на коледните и новогодишните празници в Община Пазарджик в интервала от 18 до 22 декември ще се организира благотворителна изложба-базар под мотото,,Коледни фантазии ”.

С артикули, направени от деца и учители, присъединяване ще вземат всички забавачки и учебни заведения на територията на общината. Събраните средства от изложбата базар ще бъдат дарени за лекуването на 16-годишната Миролюба Тодорова, момиче с дълготраен креативен път в Детско-юношеския фолклорен отбор,,Елица “ в Пазарджик.

 17pl4020-miroluba_todorova-1 Десетокласничката от Професионалната гимназия по стопанска система и мениджмънт е диагностицирано с торако-лумбална S-образна сколиоза от трета степен по Ленке – 57 градуса, като съществува съществуване на значима ротация с ребрен гибус.

Закърмена с българския национален фолклор, към този момент девет години тя работи крепко, с цел да реализира фантазията си – да стане национална певица. Благодарение на упорития труд, дисциплинираност и неизменност, Мира се трансформира в едно от златните гласчета на представителния отбор за национални песни и танци “Пазарджик ”, преди да бъде изумена от тежката болест.

Кметът на Община Пазарджик Тодор Попов ще открие изложбата базар „ Коледни фантазии ” на 18 декември (понеделник) дружно с децата от Вокална академия към Младежкия дом и съставите на националните читалища,,Отец Паисий “ и „ Никола Вапцаров ”, които ще показват музикално-поетичната комбинация,,Зимна приказка “ с създател Ели Деянова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР