В навечерието на годишнината от рождението на Васил Левски се

...
В навечерието на годишнината от рождението на Васил Левски се
Коментари Харесай

Българският Индиана Джоунс: Знам къде е гробът на Левски!

В навечерието на годишнината от рождението на Васил Левски се написа и приказва доста за негови гроб. Известният археолог професор Николай Овчаров, прочут още и като българския Индиана Джоунс, реши да направи сензационни разкрития.

Николай Хайтов дълго време поддържаше версията, че гробът на Левски е под олтара на „ Света Петка Семетджийска “ до ЦУМ. Оказа се обаче, че това е доста по-ранен гроб още о т V-VI век “, разясни археологът, представен от в. „ Телеграф “.

Всички обаче знаете, че е имало и една друга черква – „ Цвета Петка Кундурджийска “. Това е била църквата на обущарите, а през днешния ден е църквата в подземието на Софийската митрополия. Археологът Иван Сотиров изрече хипотезата, че в случай че някъде е заровен Левски, то това е точно там. Не еднократно съм казвал, че в случай че Светият Синод разреши, аз съм подготвен да направя разкопки под пода на тази черква и да търсим костите на Апостола на свободата “, безапелационен е българският Индиана Джоунс.

„ Но в последна сметка, и да не открием костите му, не е толкоз ужасно. Той е популярен с делата си и ще бъде постоянно знак на нашата независимост “, безапелационен е проф. Овчаров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР