В навечерието на един от най-светлите християнски празници – Рождество

...
В навечерието на един от най-светлите християнски празници – Рождество
Коментари Харесай

Детската хирургия към УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив получи апаратура от „Българската Коледа“

В навечерието на един от най-светлите християнски празници – Рождество Христово, Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ “Свети Георги ”- Пловдив и тази година получи подарък за дребните си пациенти от самодейността под егидата на президента - „ Българската Коледа “.

Неонаталният респиратор Babylog VN 600 е витално значим за лекуването им, тъй като обезпечава новаторска терапия за новородените и по-големите деца.

Апаратът има профилирани благоприятни условия за инвазивно и неинвазивно обдишване, поддържа режими, предпазващи белите дробове и мозъка през целия дихателен цикъл. Може да бъде интегриран елементарно в болнични среди, фокусирани върху грижи за развиването на новородените. Този модел има нов потребителски интерфейс и дизайн, което прави работата с него по-лесна и по-ефективна. Той е на стойност 52 920 лв..

“Сърдечно благодарим за следващ път на българския народ и на самодейността на президента на Република България и за скъпия подарък за дребните пациенти. За последната година през Клиниката по детска хирургия са минали близо 2000 деца, от тях повече от 200 са на възраст под 1 година, оперирани от комплицирани аномалии. Лечението на тези деца е подкрепено от апаратурата, дарена от „ Българската Коледа ”, сподели началникът на клиниката по детска хирургия проф. доктор Пенка Стефанова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР