В навечерието на Деня на Християнското семейство, 30 “Златни и

...
В навечерието на Деня на Християнското семейство, 30 “Златни и
Коментари Харесай

50 семейства от община Разлог отпразнуваха заедно годишнини от своите “Златни” и “Сребърни” сватби

В навечерието на Деня на Християнското семейство, 30 “Златни ” и 20 “Сребърни ” юбиляри, възобновиха дружно своите брачни клетви, а за свои алегорични кумове избраха инж. Красимир Герчев (кмет на община Разлог) и неговата брачна половинка Ирина.

В събота вечер 50 празнуващи двойки от цялата община бяха дарувани с китка здравец от младо семейство и дружно минаха под празнична арка, по пътя още веднъж към заветното “ДА ”.

Вълнуващия и прочувствен миг юбилярите споделиха със своите кумове - семейство Герчеви, както и фамилиите на зам.-кметовете инж. Костова и господин Зайков, пред които поставиха подписите си в Летописната книга “Златни и Сребърни сватби на община Разлог ”- страж на безконечната обич и честност на стотици фамилии.

С пожелания за още дълги години фамилно благополучие, обич и съгласие, кметът на община Разлог връчи на всички празнуващи специфични брачни свидетелства. В знак на признателност, както повеляват българските обичаи и традиции, фамилиите даруваха своите кумове с китка здравец, бяла забрадка и точилка, с които бе поведено и кумското хоро. Тържествената гала продължи със специфична изненада от семейство Герчеви- танцов привет, с присъединяване на Танцов състав “Рилска фея ” - с. Бачево.

В празничната вечер бяха предадени от ръцете на “Златните ” юбиляри в ръцете на “Сребърните ” и знаците на любовта - обредна питка и пламъкът на фамилния огнище. С наричания за фамилно благополучие и обич, традицията продължи и към най-младото семейство, с посланието да порастват и да се множат жителите на общината.

През 2023-та година общо 135 фамилии от цялата община честват 50 и 25 години фамилен живот. Организаторите на празничното събития, с история от 1985-та година, ще уважат и всички юбиляри, които нямаха опция да участват на гала. През идващите дни, чиновници на Община Разлог и Обреден дом- град Разлог ще посетят и останалите пазители на фамилното огнище, които ще получат своите юбилейни брачни свидетелства с печата на Община Разлог.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР