В навечерието на 140-годишнината от създаването на МВР, в присъствието на министър

...
В навечерието на 140-годишнината от
създаването на МВР, в присъствието на
министър
Коментари Харесай

203 нови коли попълват от днес автопарка на областни дирекции и Дирекция „Жандармерия“-МВР

В навечерието на 140-годишнината от създаването на Министерство на вътрешните работи, в наличието на министър – ръководителя Бойко Борисов, министър Маринов връчи символично ключовете на новите коли на директорите на няколко областни дирекции от вътрешността на страната и на Дирекция „ Жандармерия “.

Доставката е от общо 346 автомобила и част от тях към този момент работят на територията на страната. Министърът изясни, че колите са закупени напълно със средства на Министерство на вътрешните работи, отпуснати с решение на Министерския съвет.

Новата техника ще бъде разпределена по областни дирекции на Министерство на вътрешните работи, които са във вътрешността на страната, и на жандармерийските подразделения, които не попадат в програмата за отпусната финансова помощ на Европейски Съюз за пограничните райони. Тя ще даде на служителите на реда по-голяма мобилност и опция да доближават и до най-отдалечените елементи на районите, за да извършват още по-отговорно и ефективно своята съществена задача – да дават спокойствието и сигурност на хората. Всички коли са оборудвани с радиостанции за непрекъсната връзка с оперативните дежурни елементи. Министър Маринов им благодари за инвестиции труд и усилия в работа на обществото.

Водосвет на новите коли отслужи Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп. На събитието присъстваха посланикът на Република Чехия у нас Н. Пр. Душан Щраух, директори на основни и регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР