В навечерието на 136-ата годишнина от Съединението на Княжество България

...
В навечерието на 136-ата годишнина от Съединението на Княжество България
Коментари Харесай

152 военнослужещи тържествено положиха клетва

В навечерието на 136-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия 152 военнослужещи, назначени във военни формирования на Българската войска, тържествено поставиха военна клетва, оповестиха от МО.

Пред паметника на Боримечката над град Клисура през днешния ден, 3 септември, 124 военнослужещи от състава на 61-а механизирана бригада се заклеха във честност към жанр и Родина. Те поставиха воинската клетва на свещено място, напоено с кръвта на героите, починали за свободата на отечеството. В своето одобрение командирът на 61-а механизирана бригада бригаден военачалник Деян Дешков прикани младите бойци да пазят свято името на България и да следват образеца на своите прародители, служили с горделивост в редиците на 61-а Стрямска механизирана бригада.
 Клисура плаши с обсада на Подбалканския път Клисура плаши с обсада на Подбалканския път
Жителите на град Клисура ще блокират Подбалканския път, в случай че настояванията им за по-реална цена на водата не бъдат изпълнени. Това сподели Генк...

Молебен за здраве и благополучие отслужи Негово преосвещенство Знеполският свещеник Арсений.

Пред паметника на Боримечката тържествено прозвуча химнът на Република България в осъществяване на новопостъпилите военнослужещи, които минаха в церемониален марш пред разчувстваните погледи на посетители, родители и близки.

На тържествения обред участваха Велизар Шаламанов и Веска Ненчева – народни представители от 46-то Народно заседание, Доньо Тодоров – ръководител на Общински съвет Карлово, Генка Тодорова – кмет на град Клисура, представители на военнопатриотични организации, родители и близки.

Тържествен обред по полагане на военна поставиха на 2 септември и 28 новоназначени бойци в Мобилна КИС. Началникът на щаба на Съвместното командване на силите бригаден военачалник Валентин Кръстев се обърна към тях с думите:
 Клисурци излизат на митинг против повишаването на водата Клисурци излизат на митинг против повишаването на водата
Жителите на Клисура излизат през днешния ден на митинг против повишението на цената на водата, заяви Нова телевизия. Причината е, че скокът е с...

„ Днес вие, младите бойци от Мобилна КИС, поставяте началото на професионалния си път в Българската войска. Пред вашите родители, близки и другари, вие се заклехте да защитавате неприкосновените граници и независимостта на страната ни, по този начин както са ги защитавали нашите прародители, с цел да я има завинаги България. Предстоят ви доста провокации, интензивен труд, натоварени делници и празници, с цел да придобиете нужната подготовка и познания за сполучливо осъществяване на дилемите. Носете с горделивост военната униформа, бъдете почтени и дисциплинирани, упорити и всеотдайни, непреклонни пред компликациите, уверени и борбени “.

Гости на церемонията бяха представители на локалната власт, родственици и другари на младите бойци.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР