В Националния център по заразни и паразитни болести ще се

...
В Националния център по заразни и паразитни болести ще се
Коментари Харесай

В Националния център по заразни и паразитни болести ще се извършват безплатни изследвания за хепатит Б и С, както и за ХИВ/СПИН

В Националния център по заразни и паразитни заболявания ще се правят безвъзмездни проучвания за хепатит Б и С, както и за ХИВ/СПИН, оповестяват на уеб страницата си от центъра. Инициативата е във връзка пролетната Европейска седмица на проучването. 
Изследванията за хепатит ще се правят в интервала 16-23 май, единствено в работни дни. Вземането на кръв ще се реализира в постройката на бул. „ Ген. Н. Столетов “ 44 А, етаж 2, от 8.30 до 13.00 ч. Подробна информация ще се дава на тел. 028329118, допълват от центъра. Изследванията за ХИВ/СПИН ще се правят в същия интервал, в Националната референтна потвърдителна лаборатория към центъра.  
Европейската седмица на проучването е самодейност на Европейската общественост за обединяване на всички ангажирани институции в границите на една седмица – през май и през ноември. Целта е повишение на осведомеността за изгодите от проучването за ХИВ и хепатити. По този метод повече хора биха могли да схванат своя статус, както и че има дейно лекуване, допълват от центъра.
ИЗТОЧНИК: БТА 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР