В Националния ден на безопасността за движението по пътищата -

...
В Националния ден на безопасността за движението по пътищата -
Коментари Харесай

В Пловдив прожектират филм по действителен случай

В Националния ден на сигурността за придвижването по пътищата - 29 юни 2022 година в 16:00 часа в Дома на културата " Борис Христов “ в Пловдив ще бъде прожекцията на " Защо аз " - един филм по автентичен случай от режисьора на “Колко си прекрасен " и “Това е твоето бебе " Христо Порязов.

" Защо аз " споделя историята на малко момче, изгубило трагично майка си и сестричката си на пешеходна пътека - ударени от дрогиран водач.

Всяка година при произшествия в България умират над 30 деца - това е цялостен един клас. Деца, убити от пияни и или дрогирани водачи, постоянно и от родителите си, качили се зад кормилото след приложимост на упойващи субстанции. Общо за последните три години при пътно-транспортни катастрофи у нас са починали 1 702 българи, а ранените са 24 086 души.

Не мога да ви пожелая прелестно гледане, тъй като ще ви заболи от фрагментите, само че е наложително да видите лентата - ще бъде среща с истината. “Защо аз " е признание за пороците на едно безконтролно общество, което евентуално няма да се промени за 17 минути (за толкоз е разказана историята), само че ние няма да спрем да имаме вяра, че това е възможно…

" Благодарен съм на всички, които застанаха зад мен и повярваха, че можем да променим черната статистика. Дълбоко имам вяра, че всяка наша мисъл и деяние трансформират действителността, в която живеем и съм благополучен, че не съм самичък в тази задача " - думи на режисьора Христо Порязов.

Филмът се излъчва с поддръжката на Община Пловдив и на Общински съвет за наркотични субстанции.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР