В натоварените летни месеци или преди празници самолетните компании дублират

...
В натоварените летни месеци или преди празници самолетните компании дублират
Коментари Харесай

Важна информация какво да правим, ако самолетът е пълен и за нас няма място

В натоварените летни месеци или преди празници самолетните компании дублират билети за полети и даже се стига до събаряне на пасажери от борда. За това предизвести пред Дарик радио шефът на Европейския потребителски център Игнат Арсенов.

Той изясни, че в такава обстановка би трябвало да си търсим правата и полагащото ни се обезщетение за пропуснатия полет.

Какво можем да създадем, в случай че се окаже, че самолетът е цялостен и за нас няма място?

"Компаниите, за да уплътнят местата в самолета, продават повече билети. Когато дойдат всички пасажери, се оказва, че е невероятно да бъдат качени. Това важи за натоварените интервали - лятото и около огромните празници ", уточни Арсенов.

При сходна процедура обаче пасажерите имат своите права.

"На първо място компанията би трябвало да ги осведоми за техните права и да даде опция на доброволци да се откажат да пътуват, защото на някои не е незабавно. В подобен случай тези доброволци могат да употребяват избрани облаги - хотел или някакво обезщетение ", изясни Игнат Арсенов.

"Ако обаче няма задоволително доброволци, имаме право да бъдем премаршрутирани за по-късни дата и час по първа опция. Можем да се откажем и да пътуваме и да ни възстановят парите. Ако вследствие на премаршрутирането възникне забавяне, би трябвало да получим храна, хотел и превоз до него за сметка на компанията. Също по този начин имаме право на в допълнение парично обезщетение от 250 до 600 евро, когато всичко това се е случило по виновност на компанията ", добави той.

От европейския потребителски център припомнят, че могат да спомагат на пасажерите в сходни обстановки, а услугите са безвъзмездни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР