В наши дни темата за криптовалутите вече не стои встрани

...
В наши дни темата за криптовалутите вече не стои встрани
Коментари Харесай

Да си платиш с биткойн: Най-големите компании, които приемат плащане в криптовалута

В наши дни тематиката за криптовалутите към този момент не стои настрана от заглавията в медиите. И в случай че не е вест, че цената на биткойн за първи път е достигнала рекордно високо равнище от 60 000 $ (50 500 евро), то известието, че създателят на Tesla Илон Мъск влага милиарди в него, към този момент е такава.

Купуването и продажбата на криптовалути става все по-масово, само че опциите за харчене на виртуални валути са ненапълно лимитирани основно заради нейната неустойчивост, написа „ Евронюз “.

Има, обаче, все по-голям брой компании в голям брой промишлености - от огромните технологии до самолетните компании, които одобряват криптовалути, позволявайки на клиентите да ги употребяват като формален метод за разплащане против техните артикули и услуги.

Ето някои от най-големите и по-известни компании, които употребяват и одобряват криптовалута:

Pavilion HotelsResorts

Освен че стана най-новата компания, която позволява транзакции с крипто, основаната в Хонконг група Pavilion HotelsResorts стана също първата интернационална хотелска верига, която приема заплащания във виртуална валута.

Групата, която има парцели в Амстердам, Мадрид, Лисабон и Рим, както и Бали и Пукет, от юли ще приема резервации, употребяващи 40 разнообразни токена, в това число Bitcoin и Ethereum посредством партньорството си с платформата за заплащания Coindirect.

AXA Insurance

От началото на април застрахователният брокер ще разреши на клиентите в Швейцария да употребяват Bitcoin като алтернатива за заплащане на сметките си. Решението за приемане на криптовалути е в развой на подготовка, защото пазарно изследване, извършено от компанията през 2019 година, откри, че близо една трета от респондентите на възраст от 18 до 55 години или към този момент са вложили в тях, или са се интересували от това.

Клиентите ще разполагат с референтен код, отпечатан върху сметките на полиците на застраховките живот, с цел да заплащат наградите си посредством крипто борсата Bitcoin Suisse, която по-късно ще ги преобразува в швейцарски франкове.

Microsoft

Като една от най-големите софтуерни компании в света е значимо, че Microsoft приема биткойн заплащания, като по подобен метод ще внуши известна степен на доверие в потреблението на криптовалутата. Осребрени като заем при попълване на потребителски сметки, Bitcoin може да се употребява за заплащане на набор от услуги, в това число Xbox Live и Skype.

Интересът на компанията към крипто технологиите не свършва дотук. Използвайки блокчейн, Microsoft пусна в края на март ION - двустепенна платформа за засвидетелствуване на самоличността в мрежата на Bitcoin. Вместо заплащания, технологията основава цифрови идентификационни номера за засвидетелствуване на онлайн самоличности.

Starbucks

След просторен експериментален интервал клиентите на Starbucks към този момент могат да употребяват новото приложение Bakkt, с цел да заплащат за питиета и артикули във веригата за кафе с конвертиран биткойн. Според основателите на приложението, 500 000 души са се възползвали от програмата за ранен достъп единствено, с цел да тестват цифровия портфейл като метод на заплащане.

Tesla

Главният изпълнителен шеф на производителя на електрически коли Tesla Илон Мъск има връзка с повишаването и рухването на курса на Bitcoin. Първоначално по-рано тази година компанията разгласи, че ще одобри Bitcoin заплащания за покупки на транспортни средства в Съединени американски щати. Това стана, с помощта на инвестиция на компанията на Илон Мъск през февруари в размер на 1,5 милиарда $ (1,2 милиарда евро) в криптовалутата. Това решение, обаче, беше анулирано с претекста, че Tesla ще спре транзакциите с биткойни, до момента в който повече от 50 % от притежателите на токени не стартират да употребяват възобновима сила.

Amazon

По-рано тази година беше обявено, че Amazon се причислява към редиците на други софтуерни колоси, в това число Фейсбук, при полагането на основите за личната си изключителна криптовалута. Въпреки това компанията за електронна търговия към момента не приема непосредствено крипто. Можете обаче да закупите ваучери на Amazon посредством крипто-компанията Bitrefill - платформа, която улеснява живота с криптовалути, като преобразува биткойн във ваучери за дарове, зареждане на телефони и така нататък

Visa

Компанията за кредитни карти Visa удостовери в края на март, че пуска пилотен план с платформата Crypto.com за потребление на криптовалута при транзакции в своята платежна мрежа. Сега ще приема USD Coin (USDC) - постоянна криптовалута, която е обвързана със цената на щатския $.

PayPal

След известие през октомври предходната година потребителите на PayPal в Съединени американски щати към този момент могат да купуват, продават или държат няколко криптовалути, в това число Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Litecoin. Освен това ще могат да наблюдават курса на криптовалутите посредством приложението PayPal. Единственият минус е, че парите не могат да се трансферират от цифровия портфейл на компанията.

През август компанията разгласи, че потребителите във Англия към този момент могат да търгуват и с Ether, Litecoin и Bitcoin Cash на уеб страницата и мобилното приложение на PayPal.

Досега PayPal не е оповестила дали има намерение да разшири услугата в други страни.
 Невероятни теории: Спермата на неимунизираните като новият биткойн? Невероятни теории: Спермата на неимунизираните като новият биткойн?
Известно е, че огромна част от мъжката половина на човечеството придава огромно значение на въпроса за своята плодовитост. Това не е нови...

airBaltic

Латвийската самолетна компания airBaltic стана първата самолетна компания в света, приела биткойн като платежно средство още през 2014 година Според данни на компанията, от този момент тя е обработила повече от 1000 транзакции с биткойни. Решение да последва този образец взе и друга източноевропейска самолетна компания - LOT Polish Airlines, като се чака това да се случи на процедура идната година.

Sotheby`s

Известната аукционна къща Sotheby`s за първи път стартира да приема криптовалута в края на юни и от този момент твърдо прегърна както крипто, по този начин и NFT.

Тъй като разгласи, че в този момент приема криптовалути, с биткойн бе платено за необичаен елмаз от 101 карата, който се продаде през юли за 12,3 милиона $ (10,4 милиона евро). Той стана най-ценният продукт, купуван в миналото на търг с криптовалута.

Аукционната къща ще одобри както Bitcoin, по този начин и Ether като разплащателни средства. Съществуват обаче някои ограничавания, защото заплащанията ще се одобряват единствено посредством избрани утвърдени обменни портфейли, в това число Coinbase.
 Хакери оповестиха война на Илон Мъск поради биткойна Хакери оповестиха война на Илон Мъск поради биткойна
Хакерската група Anonymous упрекна основателя на фирмите SpaceX и Tesla Илон Мъск в прекалено въздействие върху криптовалутата посредством публи...

Coca Cola

Amatil - бутилиращата компания и дистрибутор на колоса за питиета в азиатско-тихоокеанския район, е задействала криптовалутата като метод на заплащане посредством партньорството си с платформата Centrapay. Към 2020 година към този момент има над 2000 вендинг машини в Австралия и Нова Зеландия, които са предопределени да одобряват крипто при пазаруване на питиета.

Expedia

Туристическият колос Expedia е една от най-известните туристически организации, приели биткойни посредством партньорството си с крипто платформата за резервации на пътувания Travala. Вече можете да резервирате 700 000 хотела от описите на уеб страницата с повече от 30 разнообразни криптовалути, в това число биткойн.

Lush

Lush беше една от първите международни компании, които се приспособиха към потреблението на криптовалути, като ги утвърдиха дефинитивно през 2017 година, когато компанията за ръчно направена козметика позволи Bitcoin заплащания за поръчки през своя уеб страница посредством партньорство с Bitpay.com.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР