В наши дни разчитаме на интернет за толкова много търсения,

...
В наши дни разчитаме на интернет за толкова много търсения,
Коментари Харесай

Какво прави и какво не прави режимът „инкогнито“ в Google Chrome за вас?

В наши дни разчитаме на интернет за толкоз доста търсения, че естествено избираме някои от тези търсения да останат персонални. Поради тази причина доста хора се обръщат към сърфирането в режим „ тайно “ в Гугъл Chrome. Този режим обаче може да не е толкоз персонален, колкото си мислите.

В групов правосъден иск, подаден против Гугъл се твърди, че компанията е подвеждала потребителите по отношение на смисъла на „ частното “ сърфиране, и че към момента събира потребителски данни в режим „ тайно “. В края на предходната година Гугъл реализира съглашение на стойност 5 милиона $. В резултат на това в този момент компанията се готви да издаде ново „ предизвестие “, което ще оказва помощ за по-доброто информиране на потребителите за това какво да чакат от събирането на данни.

Разширеното предизвестие, видяно в Chrome Canary от MSPowerUser е ориентирано към едно от недоволствата в правосъдния иск и гласи:

„ Други, които употребяват това устройство няма да виждат активността ви, тъй че можете да сърфирате по-частно. Това няма да промени метода, по който се събират данни от уебсайтовете, които посещавате, и услугите, които те употребяват, в това число Гугъл. Изтеглените файлове, отметките и детайлите от листата за четене ще бъдат непокътнати. “

Дали тайно режимът на Гугъл Chrome е задоволително положително решение за потребностите ви от поверително сърфиране? Това Зависи от вашето определение за „ поверително “. Ще разгледаме този въпрос за вас по-долу:

Кога да разчитате на режима тайно

Режимът „ тайно “ е надеждна алтернатива, в случай че желаете да запазите историята на търсенето си поверителна за други консуматори, употребяващи вашето устройство. Докато употребявате режим тайно, Гугъл няма да резервира историята на сърфирането, бисквитките и данните за уеб страниците ви на устройството. Това значи, че откакто излезете от раздела за сърфиране в режим тайно, няма да е належащо да се притеснявате, че различен консуматор ще види какво сте търсили.

В последна сметка това ви икономисва нуждата сами да изчиствате историята, кеша и бисквитките си, което за някои може да е комфортно, изключително когато вършиме бързо търсене за изненада. Например подарък за рожден ден или вечерна среща на споделено устройство. Това може да е комфортно и в случай че споделяте устройство с детето си.

Кога не би трябвало да се разчита на режима тайно

Ако се стремите да предпазите активността си по сърфиране от следене на уеб страници и събиране на данни, тогава не би трябвало да разчитате на режима тайно в Гугъл Chrome. Както е отразено в обновения отвод от отговорност, даже в режим тайно уебсайтовете, които посещавате, към момента могат да събират данни за сърфирането ви и да ви наблюдават, в това число Гугъл.

Заслужава да се означи също по този начин, че даже в този режим, активността ви може да е забележима за вашия шеф или учебно заведение, тъй че в случай че сте чиновник или възпитаник, който се пробва да посети уебсайт, който не би трябвало, режимът няма да ви помогне в това отношение.

Ако в действителност държите на поверителността, използвайте VPN

По-сигурен вид за поверително сърфиране е VPN-ът, който криптира данните ви и скрива IP адреса ви. По този метод е доста по-трудно да се наблюдава активността ви в интернет.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР