В наши дни Афганистан попада в международните заглавия все по-рядко,

...
В наши дни Афганистан попада в международните заглавия все по-рядко,
Коментари Харесай

Положителните истории, от които се нуждае Афганистан

В наши дни Афганистан попада в интернационалните заглавия все по-рядко, а когато това се случи, постоянно става дума за още една покруса. Хуманитарна рецесия, земетресение, смъртоносна офанзива, суша, прогонени и страдащи бежанци.

Работих за Daily Outlook Afghanistan, първата медия на британски език в страната. В нашата дребна редакция разпознахме негативното психическо влияние, което имаше непрекъснатият поток от неприятни вести. Така че ние се заехме да търсим позитивни истории, които да отпечатаме един до друг с постоянното ни отразяване и се опитахме да противодействаме на тази остаряла от десетилетия наклонност да рисуваме Афганистан в напълно тъмни цветове.

Daily Outlook Афганистан към този момент го няма. Вестникът, сходно на доста други медии, трябваше да бъде закрит малко след завладяването на Кабул от талибаните през 2021 година Повечето от моите сътрудници избягаха в прилежащ Иран и Пакистан; един от тях, Алиреза Ахмади, трагично почина при бомбардировката на летището в Кабул на 26 август с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР