В нарушение на правилата шофьорът на кмета на Асеновград 32-годишният

...
В нарушение на правилата шофьорът на кмета на Асеновград 32-годишният
Коментари Харесай

До дни решават съдбата на катастрофиралия със служебната кола кметски шофьор, карал пиян

В нарушаване на разпоредбите водачът на кмета на Асеновград 32-годишният Янко Здравчев е употребил служебния автомобил на общината в нощта на изборите за Европейски парламент. Той е взел колата без позволение и без да има това право, т.е. без пътен лист за прилагане и маршрут на транспортното средство. Шофирал е след приложимост на алкохол и е провокирал злополука рано сутринта, часове преди началото на изборния ден, при която има тежко ранен.
Данните бяха обществено оповестени от трибуната на локалния парламент в Асеновград от заместник-кметът на града инженер Мария Вълканова, все още е краткотрайно изпълняващата длъжността кмет. Тя даде информацията във връзка настоящо запитване от Ангел Димитров - общински консултант от групата на ГЕРБ в града. Той изиска отговор на въпросите какъв е бил маршрутът на лекия автомобил по това време на денонощието, кой реализира надзор върху придвижването на общински коли и какви ограничения са или ще бъдат подхванати, от страна на градската администрация, по повод попречване на други сходни произшествия в бъдеще.
Димитров насочи обвиняване, че служебните коли се употребяват " безотговорно ". По думите на Вълканова, дружно с други 57 чиновници на община Асеновград, Янко Здравчев е бил зает служебно с осъществяване на изборите за Европейски парламент. Тя изясни, че неговият ангажимент, като водач, е да извършва отговорностите си в съботния ден в часовете от 08:00 ч. до 20:00 часа. След това, той е бил задължен да остави колата на служебния паркинг, само че все пак е решил да се прибере с нея в дома си в село Леново . В деня на изборите (26.05.19 г.) водачът на кмета още веднъж е трябвало да се яви на работа в 07:00 ч. до привършване на вота.
Проверката е открила, че в часовете, в които се е случил пътният случай, Янко Здравчев е употребил служебния автомобил изцяло непозволено. Дали водачът ще бъде осъден, или дисциплинарно уволнен не стана ясно от отговора на Мария Вълканова. Тя уточни, че до края на актуалната седмицата община Асеновград ще получи протокола за злополуката от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в града. Едва по-късно ще бъде взето решение по случая. Припомняме, че към 04:20 ч. сутринта на 26.05.19 година на Спешен телефон 112 е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие на пътя сред Асеновград и Кърджали, наоколо до село Тополово.
Органите на реда открили, че лек автомобил " Грейт Лоу " излязъл отвън пътя и пропаднал в канавката. В болница са били настанени 32-годишният лидер Янко Здравчев и 60-годишният му сателит, на който не се оповестява самоличността. При алкохолна проба с дрегер, резултатът отчел 1,11 промила алкохол в кръвта на водача . По случая е формирано досъдебно произвеждане, като аргументите за случая към момента не се оповестяват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР