В Народното събрание се проведе лидерската среща, организирана от БСП.

...
В Народното събрание се проведе лидерската среща, организирана от БСП.
Коментари Харесай

Какво стана ясно от лидерската среща?

В Народното събрание се организира лидерската среща, проведена от Българска социалистическа партия. Това е трети опит за сформиране на държавно управление в този парламент.

На поканата на социалистите откликнаха от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък ". " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и " Възраждане " не участваха.

Социалистите сложиха на масата четири целта – приемане на нов бюджет, Шенген, промени в Плана за възобновяване и резистентност и правосъдна промяна.

" Търсим разговор, с цел да решим проблемите. Намираме се в политическа рецесия. Нашето предпочитание е да приказваме и да реализуем всички рецесии с цялостното схващане, че сме разнообразни и ще останем такива " съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при започване на срещата.

" Очевидно от днешния диалог се вижда, че няма поддръжка за сформиране на държавно управление. Тоест - ще отиваме на избори ", уточни тя.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов още веднъж посочи, че няма да поддържат държавно управление на Българска социалистическа партия, само че по думите му техническо, експертно, програмно държавно управление е вид. Той акцентира, че ще създадат всичко допустимо да се приготви правосъдната промяна.

" Удължихме живота на Народното събрание, с цел да минат законите ", посочи Борисов.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ обърна внимание, че промяната в правосъдната система е промяна в Конституцията.

" Призоваваме да има нормалност в политика с разговор, с цел да преодолеем политическата рецесия. Отсега би трябвало да създадем предпоставките за разговор, очевидно след следващите ненужни предварителни избори ", сподели още той.

" Тази среща считам за значима. По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай. Дори да отидем на избори този разговор е нужен. Към тази дума бих добавил и взаимоотношение. Това е смисълът на нашето наличие в българския парламент ", посочи водачът на " Български напредък " Стефан Янев .

Днес се чака Българска социалистическа партия ще събере Изпълнителното си бюро, с цел да реши дали ще има двустранни срещи с " Продължаваме Промяната " и " Демократична България ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР