В Народното събрание депутатите продължават работа по актуализацията на бюджета

...
В Народното събрание депутатите продължават работа по актуализацията на бюджета
Коментари Харесай

Депутатите продължават работа по актуализацията на бюджета на държавата

В Народното събрание депутатите не престават работа по актуализацията на бюджета на страната. Те би трябвало да одобряват всички текстове, с цел да може финансовата рамка на страната да влезе в действие от на следващия ден.
Според към този момент гласуваните промени пада Данък добавена стойност за хляба и брашното до юли идната година.

Народните представители отхвърлиха предложенията за понижаване на Данък добавена стойност за олиото, плодовете и зеленчуците.

От 1 юли парното и газа ще се таксуват с понижена ставка по Данък добавена стойност от 9% и ще са без данък. Без данък ще са и токът и метанът.

Парламентът реши още, че няма да бъде повишаван акцизът върху тютюневите произведения. Вицепремиерът в оставка и финансов министър Асен Василев разяснява резултата от нулевата ставка за хляба.

" Нулевото Данък добавена стойност на брашното - резултатът е мисля, че сред 8 и 10 милиона за половината година, ще ви излъжа за точната сума. Това би трябвало да бъде в съгласие в този момент с специалистите, с цел да може да бъде отразено в член първи при гласуването и да се види какъв разход може да бъде понижен, с цел да може да бъде надлежно този по-малък доход обезщетен ", съобщи Асен Василев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР