В началото сме на един процес на трайно по-висока инфлация,

...
В началото сме на един процес на трайно по-висока инфлация,
Коментари Харесай

Иван Нейков: Идва висока инфлация

В началото сме на един развой на трайно по-висока инфлация, от тази, на която бяхме привикнали в последните 10 години. Това сподели пред БНР Иван Нейков, шеф на Балканския институт по труда и обществената политика и някогашен обществен министър.
" В целия свят има непрестанно повишаване на инфлацията и тя е невиждана от повече от 20 години. Това не е български феномен. У нас инфлацията се въздейства извън, факторите за нея не се въздействат от решения тук ", изясни той.

Предложението за слагане на таван на цените Нейков дефинира като погрешно, тъй като води до недостиг на дадената стока, на чиято цена е подложен таван.

" Намалението на Данък добавена стойност на някои неща, с цел да паднат цените, го преживяхме към този момент в последните години, когато беше понижен Данък добавена стойност на ресторантьорските услуги и по никакъв метод не се отрази на цената на крайния консуматор ", изясни той.

По думите му са нужни ограничения за обезпечаване на поддръжка на хората и на бизнеса, с цел да преодолеят този сложен интервал, а не да бъдат заблуждаване, че има някакви бързи решения, които биха могли да се вземат.

Нейков акцентира, че тематиката за необлагаемия най-малко върху минималната работна заплата, колкото и да е тривиална, има смисъл още веднъж да бъде прегледана, тъй като има в нея капацитет за подкрепяне на тъкмо избрана група от хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР