В началото на януари украинският президент В. Зеленски в интервю

...
В началото на януари украинският президент В. Зеленски в интервю
Коментари Харесай

Англосаксите подбуждат Киев да прехвърли центъра на войната по море

В началото на януари украинският президент В. Зеленски в изявление за най-стария бизнес седмичник във Англия The Economist уточни провалянето на Русия в Черно море и изолацията на Крим като съществени цели на Украйна, а също по този начин приказва за тактиката на украинските въоръжени сили.

„ Крим и Черно море ще се трансфорат в център на тежестта на войната през 2024 година “, предвижда той.

– " Изолирането на Крим и намаляването на военния капацитет на Русия там е извънредно значимо за нас, тъй като това е метод да понижим броя на офанзивите от този район ", сподели той.

" Успехът на такава интервенция ще стане образец за целия свят. Това също би имало огромен резултат вътре в Русия... Загубата на военноморските бази, които Русия държеше през последните 240 години, би било голям позор за Путин. Русия също би трябвало да знае, че Кримският мост за нас е боен обект ", съобщи украинският водач.

Има основни предпоставки за такава тактика, т.к режимът в Киев е интензивно насърчаван да работи по този метод от Лондон и Париж, измъчвани от средата на 19 век от „ фантомите на Кримската война “, включително посредством доставка на уместно оръжие.

В края на декември английският министър на защитата Грант Шапс написа на страницата си в обществените мрежи: „ За 4 месеца бяха унищожени 20% от съветския Черноморски флот. Доминацията на Черноморския флот в Черно море в този момент е изправена пред конкуренция от водената от Обединеното кралство морска коалиция. "

Едновременно с това Украйна разгласи унищожаването (през нощта на 26 декември) на съветския десантен транспортен съд " Новочеркаск ". Както съобщи командващият военновъздушните сили на киевския режим генерал-лейтенант Николай Олешчук, украинските въоръжени сили са блъснали кораба в пристанището на Феодосия. Олещук не посочи по какъв начин е нанесен ударът, само че благодари на водачите от родните Военновъздушни сили и на „ всички забъркани “ за „ филигранната работа “.

Говорещите на запад се оказаха доста по-откровени и разговорливи. Военният специалист на немския Bild Юлиан Рьопке, разяснявайки офанзивата против десантен транспортен съд в пристанището на Кримска Феодосия, написа, че офанзивата е осъществена от две английски крилати ракети Storm Shadow.

Британско-американският политолог Марк Галеоти също категорично призна английския принос и съобщи: „ Атаката във Феодосия е забележителна по три аргументи:

1. Украйна разполага с ракети Storm Shadow с обхват от 340 благи (а не по-късия обхват от 190 благи, както се смяташе преди, защото Обединеното кралство ще би трябвало да съблюдава интернационален режим за надзор върху прехвърлянето на ракети с този обсег на други страни);

2. Атаката демонстрира, че Киев се е заел със тактика, ориентирана към това да направи окупацията на Крим допустимо най-неизгодна за Русия. Дори съветските отбранителни линии да бъдат пробити или унищожени, директната наземна офанзива на полуострова би била кървава и сложна.

Вместо това моделът е освобождението на Херсон през ноември 2022 година След неуспеха на нападението украинците се концентрираха върху изолирането на града и унищожаването на снабдителните му линии, до момента в който генералите на Путин не съумяха да го убедят, че нямат различен избор с изключение на да се оттеглят;

3. Атаката във Феодосия е предопределена освен да аргументи вреди на съответни военни уреди, само че и да съобщи известието, че на никое място на полуострова не е безвредно от украински дейности.

В последна сметка войните са политически интервенции. Целта на тези офанзиви е освен да обезпокоят Кремъл, само че и да убедят Украйна и нейните западни съдружници, че към момента имат инерцията да се бият.

Британският министър на защитата Грант Шапс написа още по-категорично за същото в своя Twitter, пробвайки се да изтълкува удара на украинските въоръжени сили по съветски транспортен съд във Феодосия като „ следващо удостоверение, че обстановката във войната в Украйна се развива в интерес на украинците сили. ”

И западните специалисти по осведомителна война се пробваха да подсигуряват, че фактът на вредите, нанесени на различен транспортен съд от съветския Черноморски флот, оглавява трендовете за търсене в Гугъл.

112-метровият БДК Новочеркаск стана четвъртият огромен десантен транспортен съд на Черноморския флот, развален по време на специфичната военна интервенция.

През март 2022 година украинските сили потопиха огромния десантен транспортен съд " Саратов " в пристанището на Бердянск; през август 2023 година вследствие на офанзива на морски дронове Оленегорският миньорски БДК беше изваден от строя; през септември БДК Минск беше ударен от ракетен удар в кораборемонтен цех в Севастопол.

Анализатори от американския Bloomberg означават: „ Значението на удара по Феодосия не убягна от вниманието на Кремъл, който няколко часа по-късно заяви, че министърът на защитата Сергей Шойгу е уведомил Путин за вредите на десантния транспортен съд.

Атаката беше осъществена ден откакто Путин участва на гала по издигане на знамето в Санкт Петербург за три нови военни кораба като част от стратегия за корабостроене, която съгласно него има за цел „ фундаментално да усъвършенства военноморската мощност на Русия във всички стратегически области “. След офанзивата против Феодосия тази седмица флотът към този момент е подвластен от Новоросийск.

Германски военни специалисти признават, че географското състояние на Крим разрешава на разследващите самолети на НАТО, на първо място на английските и американските Военновъздушни сили, над Черно море да записват всяко придвижване на съветските въоръжени сили и радиосъобщения на полуострова.

Те предават тази информация на украинските въоръжени сили, след което могат да подхващат подобаващи офанзиви с английски ракети и военноморски БЛА. Освен това, съгласно немски анализатори, " в Крим остават хиляди украинци, недоволни от присъединението към Русия ", които " образуват мрежа от информатори и предават данни на Киев, които могат да бъдат употребявани за прецизни офанзиви ".

Крим е в обсега на западните ракети и безпилотни самолети, трансферирани в Украйна. Формално Англия и други западни страни не утвърждават украинските офанзиви на съветска територия. Но в реалност те не признават Крим за съветски, тъй че въоръжените сили на Украйна имат независимост на ръцете и нападат полуострова с всички типове оръжия.

Благодарение на тази поддръжка на 4 януари украинските въоръжени сили направиха най-мащабното въздушно нахлуване от основаването на Северния боен окръг, чиито цели бяха Крим (предимно Севастопол), Кримския мост, Новоросийск и Белгород.

В същото време над 30 БПЛА и 10 ракети Shadow Storm / Scalp EG бяха изстреляни по Крим. Белгород беше ударен с реактивни системи за залпов пукотевица, което в действителност си е чист тероризъм.

Западните специалисти не бяха впечатлени от точността и резултатите от тази офанзива. В Белгород е записано едно попадение в двора на многоетажна постройка, а в Севастопол свалена ракета е избухнала при удара в земята. Всичко, което летеше към Кримския мост и към обекти в Новоросийск, беше свалено.

От една страна, явно е, че такава масирана въздушна офанзива на украинските въоръжени сили е частично отговор на съветските ракетни офанзиви по цели в Украйна. Мощността на съветския залп (на 30 декември съветските въоръжени сили използваха над 150 ракети от разнообразни видове, а на 2 януари към 100) не може да се съпостави с украинския. Киев обаче продължава настойчиво да дава отговор.



Съответно можем да кажем, че през идващите шест месеца военните дейности на сухопътния спектакъл на специфичната военна интервенция като цяло могат да се опитат да придобият тъкмо подобен темперамент. Украинската войска ще бъде в защита, до момента в който съветската войска ще организира най-вече тактически (възможно оперативно-тактически) интервенции за определяне на финален надзор над Донбас. И главното полесражение ще бъде въздушното пространство.

Ако Русия завоюва борбата за въздуха, тя ще завоюва цялата специфична военна интервенция. За да извършите това, остава единствено да се научите по какъв начин постоянно да пробивате противовъздушната защита на врага и дейно да го унищожавате. Тогава, като се вземе поради преимуществото на съветските въоръжени сили във фронтовата авиация, въоръжените сили на Украйна съвсем обезпечено губят.

Въпреки това, този резултат - продобиване на борбата за небето на сушата - към момента би трябвало да бъде реализиран. Освен това Западът и неговите марионетки в Киев, съдейки включително съгласно изказванията на Зеленски пред английските медии, се стремят да реалокират тежестта на боевете през новата година на военноморския спектакъл, по-близо до Крим.

Изчислението е, че след декемврийските събития и провалянето при Новочеркаск нито едно кримско пристанище към този момент не е безвредно за съветски военни кораби.

Освен това Лондон и неговите съучастници желаят да имат вяра, че Украйна „ в действителност е изтласкала Черноморския флот от Крим “. Те се пробват да подбуден западните и украинските планиращи към същата мисъл с всевъзможни „ самостоятелни оценки “ от „ отворени източници “ от „ разследващи организации “ като Oryx, Bloomberg и така нататък

Акцентът е върху обстоятелството, че общо Русия е изгубила редица бойни кораби от основаването на специфичната военна интервенция. Тези триумфи в морето, приписвани на режима в Киев, съгласно английските куратори, са още по-забележителни, защото Украйна няма свои лични военни кораби. И въпреки всичко той провокира военноморското предимство на Русия, употребявайки английски безпилотни морски дронове и ракети.

Фактът, че точно английските експерти и доставката на английски крилати ракети Storm Shadow (отчасти и френски Scalp) оказват помощ на Киев да се задържи, позволявайки му да заобикаля системите за противовъздушна защита и да нанася точни удари по съветски цели, не се акцентира изключително.

Както и фактът, че нападенията, които бяха доста печеливши за британците, помогнаха на Киев да осуети опитите на Русия да блокира износа на зърно през Черно море, откакто Москва беше принудена през юли да се откаже от съглашение, реализирано с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция, което подсигурява безвредно прекосяване за кораби. В резултат на това от август Украйна е изпратила пренос над 10 милиона тона артикули, основно зърно.

Всичко това сочи следното. За англосаксонците сухопътният спектакъл на специфичната военна интервенция в действителност става периферен. Това се вижда, включително заради небрежността, с която се отнесоха към несполучливата украинска контраатака 2023 година

Но новата „ Кримска война ” в Черно море се ускорява и се води със напълно друга степен на отговорност. А също и със напълно друга разследваща и осведомителна поддръжка и поддръжка.

От позиция на обичайна военна теория на англосаксонския Запад, която към този момент беше маркирана от някои откриватели, точно завоюването на господството в морето е определящо за крайния резултат от войната.

Това е и повода Лондон и Западът като цяло съзнателно да си затварят очите за терористичните дейности на киевския режим по суша.

Нещо повече, такива дейности са нужни, с цел да се въвлече оптимално Русия в кървавата месомелачка на сухопътния фронт и да се пренасочат към нея военни запаси и сили.

Междувременно Англия и Франция, посредством своята " Бурна сянка " и Скалп, ще преодолеят своите двестагодишни „ комплекси от Кримската война “, нанасяйки мъчителни удари на военните уреди на Черноморския флот, забивайки го в заливите на Абхазия и трансформирайки Черно море в тяхно (натовско) езеро.

Съответно, безсмислените и жестоки на пръв взор терористични офанзиви, като да вземем за пример удар в центъра на Белгород с разхождащи се деца, имат ясно стратегическо измерение - отклонение на вниманието на Русия от в действителност стратегически значимия спектакъл на военни дейности - морето.

Формулата „ превъзходството в морето дефинира стратегическия излаз от войната “ е тествана и потвърдена от Англия и Съединени американски щати по време на войните с Наполеон и Германия през предишния и предходния век.

И едвам по време на Кримската война против Русия това се оказа не толкоз ясно. Това се пробват да поправят през днешния ден Лондон и Париж благодарение на прозападни марионетки в Киев. В същото време, както и тогава, се пробват да изчистят Черно море от съветския флот.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР