В началото на войната започнахме да правим изявления, да осъждаме

...
В началото на войната започнахме да правим изявления, да осъждаме
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Военното поражение на Русия е очевидно frognews.bg

В началото на войната започнахме да вършим изказвания, да осъждаме нападението, да показваме паника. Спомням си, че приказвах с мои сътрудници и те споделиха, че има фонд за даване на оръжие за сътрудници на Европейски Съюз по света. Първоначалното предложение беше да се провиснал 50 милиона евро, попитах дали това не е смешка. Веднага взехме решение първата сума да бъде половин милиард евро, а през днешния ден сме покрай шест милиарда евро. Общо страните от Европейски Съюз и европейските институции към този момент осигуриха към 16 милиарда евро поддръжка за Украйна, означи Борел.

 

Надявам се войната да спре, само че Русия продължава непрекъснатия обстрел. Чувам хора, които желаят мир. Същото желая и аз, а украинците го желаят най-вече. Кажете по какъв начин да се реализира мир и какъв да бъде той, попита висшият представител. Според него в случай че бъде прекратена поддръжката за Киев, съветските войски ще стигнат до полската граница и това ще заплаши в допълнение сигурността.

 

Всяка страна от Европейски Съюз би трябвало да изпраща муниции на Украйна от своите ресурси. Тези муниции ще бъдат възобновени, ще платим за това, акцентира той. По думите му войната е станала екзистенциален въпрос не за Русия, а за съветския президент Владимир Путин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР