В началото на валутната търговия във вторник сутринта щатският долар

...
В началото на валутната търговия във вторник сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Еврото и британската лира не успяха да се вдигнат

В началото на валутната търговия във вторник сутринта щатският $ умерено се понижаваше по отношение на еврото, английския паунд, йената и и множеството други международни валути. След това посоката се обърна що се отнася до европейските валути. Инвеститорите правят оценка данните за закъснение на бизнес интензивността в бранша на услугите в Съединени американски щати и евентуалното влияние на тези данни върху позицията на Федералния запас във връзка с лихвената си политика.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, английски лири стерлинги и шведска крона), през днешния ден спадна с 0,15%, както и по-широкият WSJ Dollar Index.

Вчера стана известно, че показателят на бизнес интензивността в бранша на услугите в Съединени американски щати (ISM Non-Manufacturing) е паднал до 50,3 пункта през май от 51,9 пункта месец по-рано. Средно специалистите чакаха той да се повиши до 52,2 пункта. Стойността на показателя над 50 пункта приказва за повишение на бизнес интензивността в бранша на услугите, а по-долу - за нейното намаляване.

Влошаващата се обстановка в бранша на услугите, който съставлява към 90% от Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати, може да се трансформира в спомагателен мотив в интерес на запазването на лихвения % на същото равнище на юнското съвещание на Фед, написа Trading Economics.

Към 11:40 часа българско време едно евро струваше на форекс пазара 1,0701 $ спрямо 1,0713 $ при затварянето на миналата сесия. Общата европейска валута се намалява до момента с 0,10%.

Курсът на английската лира стерлинг в това време спадна с 0,12% - до $1,2423 за един паунд против $1,2438 за паунд в края на търговията в понеделник.

По отношение на японската валута американската се намалява с 0,20%, до 139,25 йени за един $ против 139,58 йени за $ ден по-рано.

В комбиниране с австралийския $ американският му адаш падна с 0,65% до 1,5014 за щатски $.

Централната банка на Австралия (RBA) във вторник, ненадейно за анализаторите, увеличи главния си лихвен % с 25 базисни пункта - до 4,1% годишно. Това е най-високото равнище на тази ставка от началото на 2012 година, отбелязва MarketWatch.

На предходното съвещание RBA също увеличи цената на заема с 25 базисни пункта. От май предходната година до момента Австралийската централна банка усили лихвата дванадесет пъти, като общо беше нараснала с 400 базисни точки. Ръководителят на RBA Филип Лоу не изключи опцията за в допълнение стягане на паричната политика.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР