В началото на валутната търговия във вторник доларът слабо се

...
В началото на валутната търговия във вторник доларът слабо се
Коментари Харесай

Доларът губи стойност по отношение на йената, еврото и паунда

В началото на валутната търговия във вторник доларът едва се намалява във връзка с йената, еврото и паунда на фона на отслабващи очаквания за скорошно сключване на първата част от комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати и Китай.

В понеделник CNBC заяви, че Пекин е скептичен по повод сключването на договорката поради нежеланието на Доналд Тръмп да анулира митата.

За един $ през днешния ден сутринта на пазара дават по 108,59 йени по отношение на 108,68 йени за $ в края на вчерашната сесия.

Общата валута се търгува към американската по $1,1079 за едно евро спрямо $1,1072 при закриване на сесията в понеделник.

Стойността на европейските пари по отношение на японските във вторник е постоянна - 120,36 йени за евро при 120,35 йени за евро ден по-рано.

Фунтът стерлинг през днешния ден се търгува по $1,2964 за паунд спрямо $1,2953 за паунд през вчерашния ден и по 1,1698 евро за паунд при 1,1699 евро за паунд в края на търговията в понеделник.

Китайската валута на континенталния пазар напълно едва се намалява до 7,0250 юана за $.

Президентът на Федералната аварийна банка - Кливлънд, Лорета Местер през вчерашния ден съобщи, че би предпочела да остави базова лихвена ставка без изменение на последното съвещание на Фед. Тя, представена от Bloomberg. Смята, че сегашната политика на регулатора е на положително равнище, стопанската система се държи добре и Фед може да изчака и да следи инфлацията. Местер, тази година не влиза в състава на гласуващите членове на Федералния комитет по откритите пазари (FOMC), вземащи решения за лихвата.

В същото време основният икономист на Европейската централна банка Филип Лейн съобщи, че ЕЦБ не е достигнала лимита на опциите на паричнокредитната политика. По неговите думи негативните лихвени ставки в еврозоната " не са такава свръх мека политика. Ако тя беше свръх мека, инфлацията би била по-висока ".

Златото във вторник сутринта показва незабележима динамичност, до момента в който трейдъри чакат повече изясненост към комерсиалните връзки сред двете най-големи стопански системи в света.

Цената на декемврийските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex се качва с 1,05 $, или на 0,07%, до 1472,95 $ за тройунция, като при започване на търговията тя дори спадаше. Стойността на декемврийските договори за среброто се покачва с 0,69%, до 17,117 $ за унция. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР