В началото на валутната търговия в четвъртък доларът покачва стойността

...
В началото на валутната търговия в четвъртък доларът покачва стойността
Коментари Харесай

Доларът се покачва. Инвеститорски надежди за прогрес в диалога САЩ - Китай

В началото на валутната търговия в четвъртък доларът повишава цената си във връзка с йената и еврото на фона на инвеститорските очаквания за напредък в комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай в границите на срещата Г 20 в Япония.

Американската валута през днешния ден сутринта подвига курса си по отношение на европейската до $1,1354 за едно евро при $1,1369 за евро в края на търговията в сряда.

Към японските пари доларът нараства в това време до 108,13 йени от 107,79йени за един $ ден по-рано.

За едно евро ден на пазара дават по 122,76 йени спрямо 122,54 йени в края на сесията в сряда.

Американската валута получи поддръжка в сряда с помощта на заявката на финансовия министър Стивън Мнучин за това, че комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати и Китай е готово 90%. И по неговото мнение, президентът Тръмп и ръководителят Си Дзинпин могат да придвижат мощно напред комерсиалните договаряния в хода на срещата им в Осака, планувана за събота.

Резултатите от срещата могат да имат значимо значение за международната стопанска система и финансовите пазари, които в последните 18 месеца се намират във " висящо " състояние поради комерсиалните спорове сред двете страни.

В четвъртък вестник South China Morning Post, базирайки се на осведомени източници заяви, че Съединени американски щати и Китай авансово са се договорили да разгласят помирение в комерсиалната война, с цел да възобновят договарянията за урегулиране на разногласията. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР