В началото на този месец главният площад и улиците около

...
В началото на този месец главният площад и улиците около
Коментари Харесай

Празни хотели и отменени пътувания: Туризмът в Израел и Палестина потъва

В началото на този месец основният площад и улиците към църквата „ Рождество Христово “ във Витлеем бяха оживени от туристи. Сега те са пусти.

Бизнесът е в застой от началото на войната “, сподели Еса Абу Дауд, екскурзовод в палестинския град, представен от Reuters.

В целия Израел и окупираните от Израел палестински територии в Газа и Западния бряг хотелите са празни. Повече от шест интернационалните туристически компании стопираха пътуванията до Йерусалим и Тел Авив, защото спорът ескалира.

Круизните кораби заобикалят крайбрежия на Израел, огромните интернационалните самолетни компании също стопираха да летят до и от Израел, до момента в който държавните управления се борят да върнат своите жители вкъщи.

От EasyJet оповестиха, че анулират всички полети до Тел Авив, които трябваше да заминат преди 22 октомври, до момента в който Virgin Atlantic Holidays разреши на туристите да резервират още веднъж за по-късни дати или да получат възобновяване на сумата, в случай че пътуванията им са били преди 18 октомври.

Нападението на „ Хамас “ – избрана като терористична организация от Съединените щати, Европейския съюз и други държавни управления – против израелските общности на 7 октомври умъртви минимум 1300 души. Повечето бяха цивилни, в това число деца.

InterContinental Hotels заяви, че два от обектите им – Six Senses Shaharut и Hotel Indigo Tel Aviv – Diamond District са краткотрайно затворени.
Туристическа промишленост
Бягството на задграничните гости е огромен удар за туристическата промишленост на Израел – една от най-големите в страната, до момента в който се възстановяваше от Коронавирус пандемията. Секторът съставлява 2.8% от Брутният вътрешен продукт и към 3.5% от общата претовареност.

Идните месеци са най-натоварените от годината за християнски поклоннически пътувания, идващи от Съединените щати, Англия и други елементи на Европа.

Ние разчитаме на туризма. Сега туристическият бранш е мъртъв “, сподели Хадер Хюсеин, продавач на сувенири във Витлеем, обичайното отечество на Исус.

Много от хотелите към този момент трансформират концепцията си и стартират да дават стаи за хора, които бягат от Газа и търсят леговище. Пример за това са Dan Hotels и Isrotel.

Австралийският туроператор Intrepid Travel анулира обиколките до Израел и палестински територии до края на годината.

Odysseys Unlimited спря своите пътувания до Израел до 31 март. Американската компания съобщи, че ще продължи обиколките в Египет и Йордания, само че даде опция на гостите да се реалокират на по-късна дата или друга дестинация.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР