В началото на следващата година ще бъде избран изпълнителят, който

...
В началото на следващата година ще бъде избран изпълнителят, който
Коментари Харесай

До края на 2018 г. трябва да е готова новата транспортна схема на Русе

В началото на идната година ще бъде определен изпълнителят, който ще създаде новата транспортна скица на община Русе. Ако няма обжалване, тя би трябвало да бъде подготвена до края на 2018-а. От Общината дават обещание при създаването ѝ да бъде взето и мнението на жителите.

Русе

Кандидатите, подали документи, са пет. Фирмата, която ще създава новата транспортна скица, ще има 12 месеца за работа. А по-късно разписанията и маршрутите ще би трябвало да бъдат утвърдени от Общинския съвет. Но до момента в който се стигне до там, е планувано да се създадат няколко публични разисквания, с цел да се чуе мнението, както на специалистите, по този начин и на жителите.
Никола Кибритев – шеф на дирекция „ Европейско развиване ”
„ Най-важното съгласно нас условие е да няма повтаряне на автобусен и тролейбусен превоз. Което и за жителите е по-добре, и за самите превозвачи, тъй като всеки ще си знае трасетата, които би трябвало да обслужва, и няма да има подобен тип конкуриране сред тях за едни и същи линии. ”
Веска Данова всеки ден пътува с градския превоз и споделя, че е удовлетворена от градския превоз, само че въпреки всичко има някои рекомендации, свързани най-много с разписанията.
Веска Данова
„ Трябва да има смяна събота и неделя, тъй като хората вървят на работа, да бъдат по-често, не да са разредени. Някои хора работят по-до късно и да може да се придвижват, до 22:30 долу-горе би трябвало да върви градският превоз. ”
Русенци обаче се надяват и на нов автопарк.
Радослав Станев
„ Защото са в действителност остарели, бавят се. Ей, да вземем за пример, когато е студено на открито, не се отопляват. Минувачи, които желаят да се качат, оказват помощ на майки с деца. ” Любослава Данева
„ Трябва да има някаква такава платформа, тъй като само пътуващите оказват помощ. ”
Според Никола Кибритев, откакто бъде призната новата транспортна скица, може да се чака и оповестяване на конкурс за преразпределение на линиите от публичния превоз. По-модерен автопарк би могло да е едно от условията. Но дотогава има още доста време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР