В началото на следващата година Русия ще започне разговори с

...
В началото на следващата година Русия ще започне разговори с
Коментари Харесай

Лавров: Преговори със САЩ за сигурността ще има в началото на 2022 г.

В началото на идната година Русия ще стартира диалози с договарящите от Съединени американски щати по отношение на гаранциите за сигурност, които желае от Запада. Това съобщи в сряда външният министър Сергей Лавров, съобщи Ройтерс.

" Постигнато е единодушие, че в самото начало на идната година двустранният контакт сред американските и нашите договарящи ще стане първи кръг на договарянията ", сподели Лавров.

Той съобщи, че Русия е показала на американските публични лица документ по отношение на руско-американските връзки и че външнополитическите сътрудници на президентите Владимир Путин и Джо Байдън са се договорили за по-нататъшна полемика.

Във вторник с цел да се оправи с зародилото напрежение към Украйна. Киев и Западът упрекнаха Русия, че обмисля ново нахлуване против страната. Русия отхвърля това, въпреки да е позиционирала десетки хиляди бойци покрай украинската граница.
 В Украйна съзряха
В Украйна съзряха " подмятания " за вероятен нуклеарен удар от Русия

Това разгласи ръководителят на Върховната Рада

Във вторник президентът Владимир Путин съобщи, че Русия няма място за оттегляне в опълчването си със Съединените щати по отношение на неприемливата съгласно Москва военна помощ на Вашингтон за Украйна и че ще бъде принудена да предприеме корав отговор, в случай че Западът не се откаже от " нападателната си линия ".

По думите му Москва желае правно обвързващи гаранции за сигурност, че избрани оръжия няма да бъдат ситуирани в прилежащи на Русия страни, както и НАТО да спре разширението си на изток.
 Путин упрекна Запада за напрежението след края на Студената война
Путин упрекна Запада за напрежението след края на Студената война

Западът оценил погрешно изхода от Студената война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР