В началото на седмицата съобщихме за информация за наличието на

...
В началото на седмицата съобщихме за информация за наличието на
Коментари Харесай

Обрат: Tesla промени мнението си и отмени глобата при препродажба на Cybertruck

В началото на седмицата съобщихме за информация за съществуването на уговорка в контракта за покупка сред купувача и Tesla, която в действителност не разрешава на притежателите на пикапа Cybertruck да го продават през първата година на владеене без спомагателни наказания от страна на автомобилния производител. Сега скандалната уговорка към този момент не попада в текста на съглашението, само че тя подвигна доста звук.

Както изяснява Electrek, първичният текст на догора постановяваше специфични отговорности на купувачите на електрическия пикап Cybertruck, който компанията показа преди 4 години и ще стартира да доставя едвам в края на този месец.

Производствените размери даже през идната година надали ще надвишават 125 000 единици, тъй че поради дългия интервал на очакване за поръчки Cybertruck ще бъде дефицитна стока, и сигурно ще възникне изкушението да се печели от закъснели клиенти, които желаят да купят подобен пикап от съществуващите членове на опашката в резервационната система на Tesla, по тази причина компанията се опита да блокира сходни спекулации, като вкара санкция от 50 000 $ или повече за първите притежатели, които препродадат пикапа в границите на първата година след покупката, без авансово да съгласуват дейностите си с Tesla.

Предполагаше се, че Tesla може да утвърди сходна договорка, в случай че има основателни аргументи, само че самата тя би трябвало да има предпочитано право да откупи електрическия автомобил назад от първия притежател. С други думи, автомобилният производител се опитваше да предприеме стъпки, с цел да блокира опцията за спекулации.

В актуалната версия на съглашението тази уговорка липсва напълно. В Очевидно е, че препоръчаните от Tesla ограничения са юридически противоречиви, по тази причина компанията избира към този момент да се въздържа от използването им.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР