В началото на предизборната кампания ние ясно и точно заявихме

...
В началото на предизборната кампания ние ясно и точно заявихме
Коментари Харесай

ГЕРБ: Не сме част от компроматната война, БСП са дезориентирани


В началото на предизборната акция ние ясно и тъкмо декларирахме с какви цели влизаме в предизборната акция за локалните избори. Обявихме, че какво постоянно до момента, ще водим ясна, точна и положителна предизборна акция и няма да влизаме в компроматни борби. За нас това не е борба, а проявление на свършени резултати от нашщите претенденти за кметове на общини и претендентите за общински съветници, с ясна и точна визия за това какво можем да предложим на българските жители за развиването ан общините. Това сподели на ексклузивен брифинг ръководителят на Националния избирателен щаб на ГЕРБ Цветомир Паунов.

Само преди няколко дни ние обявихме, че за следващ път се готви нещо гнусно, неточно и безусловно несъвместимо с правилата на водене на предизборната акция. Историята демонстрира, че това не се случва за първи път, това нещо е жанр и има своето продължение в сегашната акция, само че ние не сме част от тази компроматна война. Искаме ясно и тъкмо да заявим, че ГЕРБ взе участие в тази акция със своите послания, своите политики, със със своето лице, със своите претенденти. По този метод ние за следващ път показахме, че сме национално виновна политическа партия и работим за ползите на българските жители и развиването на българските общини, съобщи Паунов.

Ставаме очевидци на признаци политическа дезориентация от страна на сътрудниците от Българска социалистическа партия, уточни депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Цяла седмица се изяснява по какъв начин те са победили, а ние изгубили. Навсякъде, с дребни изключения, ГЕРБ е първа политическа мощ и в общинските препоръки, и в борбата за кметове. Колегите от Българска социалистическа партия не вършат разлика сред победа и загуба. Резултатите с европейските избори са сходни и общото сред тях е, че ГЕРБ е преди всичко, а Българска социалистическа партия на второ. Ние вършим доста сериозен разбор на резултатите и си вадим поука. Надявам се и Българска социалистическа партия да вършат това. Хвърлянето на обвинявания, създаванео на легенди и дискредитирането на изборния развой ще бъде загуба за всички нас - и за партиите, и за хората, и за медиите, разяснява Биков.

През цялата акция следим изявите на госпожа Манолова. Нейният пресцентър всеки ден разгласява редица известия за срещи с жители, а единственото място, за което нямаше прессъобщение, беше Волуяк. Това прессъобщение беше разпратено през днешния ден, след серия от въпроси, по тази причина и ние се усъмнихме. Това беше единствената среща, която не беше обявена от госпожа Манолова, сподели Тома Биков.

Надявам се изборите да бъдат почтени, хората да кажат кой желае да ги ръководи и в последна сметка да продължимживота и след изборния ден, добави той.

Част от посланията по време на тази акция бяха същинско тестване, сподели вицепремиерът и член на Изпълнителната комиися на ГЕРБ Томислав Дончев. Ние водихме стандартна акция. Опитвахме се да убеждаваме жителите в качеството на нашите претенденти, преимуществото на стратегиите, които са създали, утвърждавахме цели, правила, съответни планове, не сме водили ГМО акция, не сме употребявали неполитически причини, не ни е било цел и приоритет да маскарим другите. Лошото е, че огромна част от съперниците ни не използваха политически причини. Започнаха с легенди, че ще вземат на хората децата и ги приключваме с легенди от различен темперамент. Това да се вършат политики е ерозирало. Няма различен инструмент обществото да ръководи себне си. Трябва да съхраним доверието в изборния развой и в изборните администрации. Изборните администрации не са на ръководещите. Какво вършим, в случай че по формулировка подлагаме на подозрение изборните рзултати? Имаме потребност от консенсусно мерило какъв е резултатът, в противоположен случай стигаме до парадокси. Трябва ни измерител – да е ясно по какъв метод четем резултатите, съобщи Дончев.

Отсега виждам опити да се подгрее атмосферата за неделя вечерта. Отсега виждам по какъв начин някой ще се разгласи за победител и по какъв начин някой различен ще е отговорен. Това си е чист когнитивен дисонанс, уточни Томислав Дончев.

Освен това би трябвало да запазим някакви разлики. Ако всичко е изпапано с тиня, по какво ще се мерим – кой е по-малко уцапан, добави той.

Не забравяйте, че би трябвало да живеем дружно и след изборите идва по-трудната част. Искрено се надявам това високо равнище, което имаме сега, да спадне и да се върнем към нормалността, сподели оше Томислав Дончев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР