В началото на новата учебна година, която започна на 1

...
В началото на новата учебна година, която започна на 1
Коментари Харесай

Тече основен ремонт в Центъра за подкрепа за личностно развитие в Мездра /снимки/

В началото на новата образователна година, която стартира на 1 октомври, започва главен ремонт на материалната база на Център за поддръжка за личностно развиване (ЦПЛР) - Мездра, оповестиха от локалната администрация.
Той се прави от Общинско дружество „ Чистота “ със средства от бюджета на институцията в системата на предучилищното и учебното обучение в община Мездра.
Ремонтът включва цялостна реорганизация на северното крило от втория етаж на някогашния Младежки дом, в което се обитава ЦПЛР: създаване на преградна стена сред съществуващите две зали за занимания, разглобяване на остъклението на северната фасада на постройката и иззиждане на външна стена от газобетон, шпакловане, боядисване и т. н.
Обновяването на пространствата е подготовка за реализирането на Проект „ В света на изкуството “, с който ЦПЛР кандидатства и беше утвърден за финансиране по Националната стратегия на Министерство на образованието и науката „ Предоставяне на модерни условия за поддръжка за личностно развиване на децата и учениците в институции в системата на предучилищното и учебното обучение “ 2021 година, Модул „ Подкрепа на децата и учениците за работата в ЦПЛР по член 49, алинея 1, т. 1 и алинея 4 от Закона за предучилищното и учебното обучение - центрове за развиване на ползите, качествата, компетентностите и изявата в региона на науките, технологиите, изкуствата и спорта и астрономически обсерватории и планетариуми “.
По плана в ЦПЛР - Мездра ще бъде основан Кабинет по изкуства за работа на децата и учениците, което доста би асъдействало за възстановяване на изискванията за развиване на ползите, качествата и компетентностите им, както и за реализиране на ефикасен учебен развой.
За задачата ще бъде закупено модерно обзавеждане и съоръжение за занимания по ползи в региона на музикалното, изобразителното и приложно изкуство и на литературното творчество, както и консумативи, материали и литература, стимулиращи личностното развиване на децата и учениците.
Бюджетът на плана е 23 509.75 лева, а срокът за осъществяване - образователната 2021/2022 година
Междувременно чиновници на ОбП „ Чистота “ започнаха подкастряне на клоните и оформяне на короните на дърветата, ситуирани около градската улична мрежа. Санитарната сеч се прави с превантивна цел по най-натоварените улици по сигнали на жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР