В началото на ноември личният акаунт на Доналд Тръмп в

...
В началото на ноември личният акаунт на Доналд Тръмп в
Коментари Харесай

Човекът, който деактивира Тръмп в Twitter

В началото на ноември персоналният акаунт на Доналд Тръмп в Twitter бе деактивиран по незнайна причина. Това продължи единайсет минути, след което достъпът до страницата бе възобновен. Социалната мрежа разгласи, че стартира лично следствие, вследствие на което станаха ясни детайлности за случая. Оказа се, че акаунтът е деактивиран по простъпка от чиновник на компанията в последния му работен ден. "Внедрихме защитни ограничения, с цел да предотвратим сходни случаи в бъдеще. Не можем да споделим всички елементи за вътрешното следствие или взетите ограничения, само че гледаме на случилото се доста съществено ", се споделя в формалното известие на Twitter.

Потребители на мрежата неотложно кръстиха безименния чиновник "супергерой без покривало " и му посветиха хиляди известия и мнения. Един даже му даде обещание да го номинира за Нобеловата премия за мир, а различен съобщи, че единайсетте минути без Тръмп били най-хубавите в живота му.

Някои американски медии взеха решение непременно да издирят индивида, съумял за толкоз малко време да провокира същинска стихия от пристрастености и страсти. Порталът TechCrunch съумя пръв да го открие и да вземе малко изявление от него в родния му град в Германия - незабавно след деактивирането на президентския акаунт Бахтияр Дуйсак напуснал Съединени американски щати, тъй като работната му виза изтичала. Той е малко над 20-те и е немски жител от турски генезис. Работел в компанията като реализатор на компанията Pro Unlimited. Занимавал се с поддръжка на клиентите в отдела "Доверие и сигурност ". Екипът му получавал уведомления, когато някой от потребителите бивал засичан в нарушение на разпоредбите като отправяне на обиди, закани и други. Дуйсак и сътрудниците му сортирали недоволствата и решавали какви ограничения да вземат против провинилия се.

Бахтияр си спомня, че последният му ден в Twitter не бил богат на събития. Той се сбогувал с хората, с които работел и останал на работното си място до края, когато компютърът му трябвало да се изключи автоматизирано. Съдбоносното съобщение пристигнало към края на промяната - консуматор се оплакал от акаунта на американския президент. Като финален жест на благосклонност Бахтияр Дуйсак се разпоредил да деактивират профила на Тръмп и си тръгнал. Няколко часа по-късно му се обадили от компанията и той осъзнал какво се е случило.

Германецът назовава случая "грешка ". Той твърди, че даже не предполагал, че акаунтът на Доналд Тръмп може да бъде блокиран. Профилът на американския президент е предпазен от вътрешната политика на Twitter и не предстои на деактивиране даже при положение на нарушение на разпоредбите на обществената мрежа. През юни 2017-а компанията изясни привилегирования статут с това, че изявленията му имат "новинарска значителност ".

Макар че мнозина нарекоха Дуйсак "герой ", той не се счита за подобен. Нито пък се опасява от по-нататъшно следствие на случая, тъй като не е нарушил нито един закон. "Не съм хакнал никого. Не съм направил нищо отвън пълномощията си. Не съм посетил нито един неразрешен уебсайт и не съм нарушил никакви правила ", акцентира той в изявлението си.

TechCrunch обясни, че ФБР няма никакви въпроси към някогашния чиновник на Twitter. Германецът обаче се оплака от непрестанното внимание на публицистите, които се пробват да се свържат със фамилията и околните му другари. Репортерите, които го преследват в Германия, към този момент са съумели да се трансфорат в същински проблем. Дуйсак изясни, че са съумели да се свържат с университета, в който е учил, с негови предходни работодатели и с други хора, с които в миналото е контактувал.

"Не съм направил нищо неприятно, само че се усещам като Пабло Ескобар. Всичко това стартира да ми омръзва - споделя Дуйсак. - Аз обичам Twitter. Обичам Америка. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР