В началото на миналия век храната на пухкавите мъркащи домашни

...
В началото на миналия век храната на пухкавите мъркащи домашни
Коментари Харесай

Опасно ли е да даваме сурова храна на котката?

В началото на предишния век храната на пухкавите мъркащи домашни любимци се основавала на тази, които стопаните подготвят за себе си. Въпреки това писаните посягали и към сурова храна. Във времето на ІІ международна война суровата храна за котките намаляла фрапантно. Това се наложило поради пренасочването на запаси за произвеждане на оръжия. Вместо консервирана храна, котките се хранели извънредно със суха.

Отделно знаем, че котките са извънредно месоядни животни. Те имат потребност от протеините в месото, с цел да се развиват обикновено. Те имат характерни характерности във връзка с ноктите, зъбите и хранопровода. Органите им са готови по този начин, че да одобряват и обработват протеини. Липсата на протеин ще докара до недостиг на съществени хранителни субстанции при тях. Пример за това е тауринът. Липсата му ще докара до гибел.

Суровата храна, тук се засяга суровото месо, е потребна храна за котката. Сухата и мокра храна е предопределена да промени рН на котешката урина, с цел да не се образуват камъни в бъбреците. Ефективността им обаче не е 100 %. Котките са склонни към бъбречни инфекции. Някои, като персийската порода, страдат от поликостозни бъбреци. Основната причина за това е ниският банкет на вода.

Естествената диета, състояща се от сурова храна, каквато употребяват котките в дивата природа, е извънредно потребна за общото им здраве. Съотношението в нея е: 80 % сурово месо, 10 % ядливи кости, 5 % черен дроб, 5 % други вътрешни органи. На зеленчуците са отредени 7 %, а на семената, ядките - 2 %, а на плодовете единствено 1 %.

Суровата храна кара писанките да пият повече вода, а тялото на животното се състои от 60 % вода. Освен това рискът от затлъстяване при консумация на сурова храна е два пъти по-нисък. Този вид храна се усвоява по- дълго, само че по-добре и е по-хранителна. Ставите също остават по-здрави със сурова храна в котешката диета.

 Сурово месо на котката

Суровите скотски храни съвсем не съдържат въглехидрати. Те създават по-лек аромат при изхождане на животното. Естествената диета на това животно е суровата храна, то ще се усеща щастливо и крепко, в случай че се храни по този начин, както природата е решила за него.

Вредите от суровата храна за котките

Храненето на котката със сурова храна може да крие някои опасности. Ако да вземем за пример месото е развалено, това може да аргументи повръщане и диария при котката. Заразеното месо също може да аргументи болести на котката, тъй че би трябвало доста да се внимава.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР