В началото на месец юли от Българската асоциация на професионалистите

...
В началото на месец юли от Българската асоциация на професионалистите
Коментари Харесай

Слънце, плаж, вода... и шепа газещи в морето хотелиери

В началото на месец юли от Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели (BАHЕ) стартираха акцията „ Чиста е! “. Нейната цел е да опровергае слуховете, че водата в Черно море е мръсна.

Стартът на акцията провокира отрицателен публичен отзив заради няколко аргументи. От една страна, специалисти в региона на връзките с обществеността я оповестиха за неефективна, защото единствено снимков материал, оповестен за толкоз къс интервал от време, не би донесъл никакви изгоди. Кампанията е дейна през юли и август – най-активните летни месеци, когато към този момент туристите са избрали дали да почиват на Българското Черноморие, или не.

От друга страна, доста хора в обществените мрежи одобриха акцията като смешка и я оповестиха за „ изцяло несъответстваща “.

Повече от две седмици след старта ѝ, Economic.bg реши да ревизира по какъв начин върви и какъв брой хотелиери към този момент са се включили към акцията. Припомняме, че концепцията беше мениджърите на хотелите по Българското Черноморие да се снимат във водата, с цел да потвърдят, че тя в действителност е чиста. В следствие фотосите се брандират и обработват, прибавя им се посланието „ Чиста е “ – на британски, полски и румънски. Това са и главните пазари, от които идват непознатите туристи в България, и надлежно са целевата публика, към която е ориентирана акцията.
 „ Чиста е! “: Хотелиери нагазиха в морето, с цел да притеглят туристи
За момента едвам седем мениджъри са се снимали, нагазили във водите на Черно море, демонстрира информация на уеб страницата на самодейността. Това са хора, които ръководят хотели във Варна, Бургас, Китен, Слънчев бряг, Лозенец и Приморско. Всъщност, тези осем души са много дребна част от всички членове на асоциацията. BAHE има 150 членове, които ръководят 16 хиляди стаи в цялата страна.

От Асоциацията обаче дефинират акцията като сполучлива и изясняват ниската интензивност с това, че огромна част от техните членове са притежатели на градски хотели.

Запалихме искрата и към този момент „ Чиста е! “ се трансформира в нарицателно. Доволни сме. Целият хейт, който се изля при започване на акцията, към този момент го няма “, разяснява Георги Дучев от Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели (BAHE), пред Economic.bg.

Той припомня, че тяхната цел не е да популяризират Черноморието, а да потвърдят, че водата в морето е чиста.

От Асоциацията разясняват още, че задграничните туристи са възприели доста позитивно самодейността и тя ще продължи да бъде дейна до края на месец август, като всички мениджъри, които желаят да се включат в нея са добре пристигнали.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР