В началото на месец декември започва приемането на заявления за

...
В началото на месец декември започва приемането на заявления за
Коментари Харесай

В Община Благоевград стартира приемът на документи за издаване на талони за Синя зона за 2023 г.

В началото на месец декември стартира приемането на заявки за издаване на пропуски за паркиране по местоживеене в обсега на " Синя зона “ в Благоевград. От тази година документите ще се преглеждат и талоните ще се изготвят от общинското сдружение “Паркинги и гаражи " ЕООД, само че за облекчение на жителите приемът на заявки, както до момента, ще се прави на гишетата на Деловодство в Община Благоевград, оповестиха от пресцентъра на Общината.

От 2023 година пропуските ще бъдат разнообразни по тип, според от критериите, по които се издават. Талоните с червен цвят ще бъдат предопределени за поданици, живеещи в обсега на централната пешеходна зона в Благоевград.  Пропуските с жълт цвят ще бъдат предоставяни на жители, с жилища в обсега на синя зона, а зелените пропуски ще бъдат  за електрически коли (изцяло задвижвани на ток). Всеки тип пропуск ще бъде предпазен с холограмен стикер, за да се избегне ксерокопирането и манипулирането на документа.

" Контролът по издаване на съответните талони ще бъде повишен, детайлно ще се съблюдава и дали те се употребяват по предопределение “, разяснява шефът на " Паркинги и гаражи “ ЕООД Ивайло Червилов.

При подаване на декларацията с нужния набор от документи “Паркинги и гаражи " ЕООД ще имат едномесечен период да издадат или откажат новия пропуск. Това време ще бъде и гратисен интервал за жителите, като те ще могат да употребяват остарелия пропуск.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР