В началото на май Зеленски напусна Украйна и се появи

...
В началото на май Зеленски напусна Украйна и се появи
Коментари Харесай

Оръжейното турне - Западът залага на продължаването на конфликта

В началото на май Зеленски напусна Украйна и се появи във Финландия, където взе участие в срещата на върха на Украйна и скандинавските страни. Следват Дания, Холандия, Италия, Германия, Франция и Обединеното кралство. По време на „ турнето “ си, Зеленски се върна в Киев единствено за няколко дни, където се срещна с Урсула фон дер Лайен и чешкия президент Петър Павел. Целта на обиколката беше да продължи търсенето на военна помощ за Украйна.

Зеленски работи непосредствено. И наподобява, че една година циврене (дайте ми, дайте оръжия!) е имало резултат.

Холандия и Англия оповестиха основаването на фонд за закупуване на бойни самолети за потребностите на Украйна. Предполага се, че новият флотза Украйна е обвързвано и с реализирането в тези страни на замяната на остарелите F-16 с по-модерни F-35. Свързано с това е и предлагането на Жозеп Борел за увеличение на фонда за военна помощ за Украйна с 3,5 милиарда евро. Западът показва интерес към ескалация и продължение на спора.

Дълго време Съединените щати отхвърлят да доставят самолети американско произвеждане на Украйна, заявявайки, че въоръжените сили на Украйна не са подготвени за оперирането с тях. А в страните от Източна Европа събираха остарели мостри на руска техника. Те обаче не бяха задоволителни.

И тогава Джо Байдън разгласи ново решение. В началото на срещата на върха на Г-7 в Япония стана известно, че Съединени американски щати са дали дефинитивно утвърждение както за доставката на изтребители F-16 на Украйна, по този начин и за образованието на украински водачи за ръководство на тези самолети в Европа.

Имайки поради ниското равнище на подготовка на украинските водачи, както и прехвърлянето на мостри на руската техника от Източна Европа през предходните месеци, може да се допусна, че образованието на F-16 ще се прави на практика от нулата.

По мнението на Пентагона са нужни 18 месеца за довеждане докрай на общоприет курс на образование за тези самолети. Наскоро обаче се появи информация, че този интервал може да бъде понижен до четири месеца. Пилоти могат да станат и наемници от страните от НАТО, изключително от Съединени американски щати, където има доста пенсионирани офицери от Военновъздушни сили с опит.

Като цяло, повтаряме, е взет курс за ескалация на спора. Освен самолетите и към този момент оповестената бронирана техника, се удостовери, че Англия ще трансферира на Украйна ракети с огромен обхват. Обсегът на пукотевица на Storm Shadow е към 200 км - това е повече от три пъти повече от обсега на HIMARS, който в този момент се доставя в Украйна от Съединените щати.

Тъй като данните за координатите се вкарват в ракетата, до момента в който е още на земята, няма потребност да координирате полета й от бордовия компютър на самолета. Пилотът може да изстреля ракета, без да навлиза в рисковата зона и да се върне в базата.

Наличието на такива оръжия като Storm Shadow може да промени разпоредбите на играта в театъра на военните дейности: това ще разреши на украинските войски да нанасят удари в Крим и надълбоко в територията на Белгородска, Брянска и Курска области. Командни пунктове, логистични бази и логистични центрове, които ще бъдат обект на сходни офанзиви, са ситуирани в разнообразни райони на Русия от юг до централните региони.

На пръв взор потреблението на Storm Shadow може да бъде механически проблем за въоръжените сили, защото това изисква западна платформа. Въпреки това, консолидираното на западни оръжия и руски самолети към този момент се трансформира в съвсем общоприета процедура в Украйна.

Например ракетата Boeing Joint Direct Attack Munition (JDAM) и високоскоростната противорадарна ракета Raytheon AGM-88 HARM са приспособени за изстрелване от аероплан МиГ-29.

Предполага се, че изтребителят-бомбардировач Су-24М може да се употребява за Storm Shadow. И в случай че дойдат F-16 и други самолети, Storm Shadow може да стане главната ракета на украинските Военновъздушни сили.

Ясно е, че Русия ще бъде принудена да приложи ограничаващи ограничения. Сред тях е увеличение на интензивността и дълбочината на ударите против логистични центрове, хранилища и летища в Украйна; разширение на зоната за отвод на достъп (увеличаване на мощта на противовъздушната защита и радиоелектронната борба).

Сега става по-трудно да се противодейства дейно. Засега Русия продължава да води позиционна война, само че в съветското общество нараства желанието за постигане до формалните граници на новите съставни единици на Руската федерация, както и за разбиването на огнищата на държавен тероризъм (централата на СБУ, на органите на други управляващи в Киев).

Без радикални ограничения за повлияване на военната конюнктура интервенцията може да се проточи с години и следствията от това не могат да бъдат планувани. Както демонстрира историческият опит, проблемите от този тип би трябвало да се вземат решение бързо, а не да се основава тип на спокоен живот и освен това да се разрешава изтощавне на стопанската система, да се дават благоприятни условия на врага да разклати обществото от вътрешната страна посредством диверсии, саботажи и психически интервенции.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР