В началото на мача Украйна първа натрупа крехък аванс благодарение

...
В началото на мача Украйна първа натрупа крехък аванс благодарение
Коментари Харесай

България с втора победа на Европейското по волейбол frognews.bg

В началото на мача Украйна първа натрупа нежен задатък с помощта на ас – 3:1. Този миг обаче не ни подейства добре и позволихме на противника да дръпне с 6:2. Алекс Грозданов бе индивидът, който прекъсна първата серия в дуела с мощна офанзива през центъра. След него Мартин Атанасов направи обсада за 4:6. Украинците възвърнаха задатъка си от четири точки.

Започналият в третия мач като титуляр Алекс Николов направи първата си точка за 7:10. Младата ни звезда страдаше от вирус, само че към този момент бе изцяло възобновен.
Украинците провокираха първия таймаут на Пламен Константинов при 14:9 в тяхна изгода. Разликата от началото на мача бе, че противникът рядко бъркаше, а нашият начален удар не вървеше. Резултатът набъбна до 17:11. Влезлият като запаса Аспарух Аспарухов даде старт на поврат.

 

От 14:20 преднината на гостите стана единствено 17:20. Трябваше обаче още една серия до края на гейма. За страдание това не се получи и Украйна поведе с 22:17, с което съвсем предреши събитията до края на частта. Геймът приключи с ас за противника – 25:20.

Втората част стартира с Николов на началния удар. Това оказа помощ първите две точки да са български. Увереността ни се върна и резултатът стана 4:1. Украинците ни изравниха с още един ас – 5:5. Когато нашите поведоха с 13:10, провокираха спиране в лагера на противника. Във втората част началният ни удар беше на много по-високо равнище и резултатът го показваше.

 

Преднината ни стигна до 17:12. Вече бяхме цялостни господари на корта и беше въпрос на минути да изравним. Играта ни вървеше, а препълнената зала изпадна в възторг. Равенството в геймовете пристигна при 25:17.

Третата част стартира със солидна двойна обсада на Николов и Грозданов. Двамата обезвредиха и идната украинска офанзива, с цел да разрешат на Цветан Соколов да направи 2:0. Подобно на предходния гейм резултатът стана 4:1. Отново всичко в Двореца на спорта беше за България. Предизвиквахме украинците непрекъснато да бъркат, а разликата набъбна до 9:4. И отново огромната разлика идваше от началния удар, който ни изневери в първия гейм.

 

Рано показахме на Украйна, че няма на какво да се надява в тази част. Поддържахме задатъка си, без да се пропукваме – 12:7. Въпреки това украинците използваха своя миг и стигнаха до 13:11 за нас. Атанасов се погрижи за завършек на серията. Блокада на Николай Колев пък ни възвърне удобния задатък – 16:12.

.
Продължихме да диктуваме темпото – това беше и повода преднината да пораства. Две отлични изяви на Атанасов доведоха до отчайващото за гостите 19:12. Украинците не се предаваха и означиха три следващи точки в опит да спасят гейма. Колев направи блокаут и терзанията съвсем завършиха – 20:15. И отново обаче пристигна напрежение. Две точки за Украйна – едната от ас, понижиха задатъка ни на 20:17. А сполучлива обсада за гостите направи нещата напряко рискови. За наша наслада Украйна изкара началния удар в навън – 21:18. Две офанзиви на Николов ни приближиха до повеждане в резултата в геймовете. Младата ни звезда направи и ас за 24:20. При втория му сервис тройната ни обсада осъществя още първия геймбол.

Четвъртата част стартира с неспасяема офанзива на Николов, която трябваше да покаже накъде дефинитивно ще наклонят везните. Рано натрупахме преднина от 7:2 и тя беше най-важна за самочувствието. Разликата още веднъж беше в положителния начален удар. Докато в първия гейм направихме седем неточности, то в идващите бяхме съвсем съвършени и то във значимите моменти.

Украйна нямаше да се бие сама и трябваше да приключим дуела с безапелационна игра. Умело успявахме да държим преднина от 4-5 точки, което беше изцяло задоволително. Началните удари на Атанасов и Николов се грижеха за големи проблеми в противниковия корт.
Българите вършиха нужното да държат Украйна на отдалеченост при наближаващия завършек на мача. Когато задатъкът ни стана единствено три точки, Константинов изиска спиране при 19:16.

 

След него Атанасов направи блокаут и резултатът стана 20:16. Най-притеснително стана ситуацията, когато Украйна понижи до 21:19. Начален удар в мрежата даде успокоение в нашия отбор. Последва ас на Илия Петков и мачът към този момент изглеждаше изцяло сигурен - 23:19. Атанасов означи 24-ата точка и подсигурява четири мачбола. Украйна избави първите два и направи резултата 24:22. Ситуацията стана още по-неприятна поради ас на противника. Трябваше ни незабавно положително посрещане и офанзива. Не беше нужно! Украинците сбъркаха началния удар и с това мачът приключи при 25:23.

Победата ни изкачи на второ място в класирането след Словения, която по-рано разгроми Испания с 3:0 (25:19, 25:15, 25:15). Следващият ни мач е през днешния ден против Хърватия от 20,30 ч. Преди това играят Финландия и Испания от 18 ч.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР