В началото на годината, в която отбелязваме 120 – годишнина

...
В началото на годината, в която отбелязваме 120 – годишнина
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Връзките между американския и българския народ никога не са били по-силни

В началото на годината, в която означаваме 120 – годишнина от установяването на дипломатическите връзки ще кажа единствено това: Връзките сред Америка и България, сред американския и българския народ, в никакъв случай не са били по-силни, а ние сме решени да ги развиваме още повече. Това съобщи американският дипломат в България Херо Мустафа,предаде Българска телеграфна агенция. На гала в посолството на Съединени американски щати тя връчи паспорти с издадени визи на български студенти, които ще вземат участие в летни студентски бригади в Съединените щати тази година. Днес визи за тазгодишната лятна стратегия получиха първите петима утвърдени студенти. 

 

Двупосочното пътешестване сред Съединени американски щати и България е в сърцевината на това, което прави нашите две страни толкоз близки другари, сътрудници и съдружници, съобщи дипломат Херо Мустафа в своята приветствена тирада.

 

В началото на годината, в която означаваме 120 – годишнина от установяването на дипломатическите връзки ще кажа единствено това: Връзките сред Америка и България, сред американския и българския народ, в никакъв случай не са били по-силни, а ние сме решени да ги развиваме още повече, добави тя.

 

Посланик Мустафа означи, че консулският отдел към посолството, който по думите й неуморно е обслужвал жители по време на пандемията, към този момент е възстановил цялостния си действен потенциал и може да интервюира претенденти за визи със същия мащаб, както преди пандемията. 

 

Лятната стратегия „ Работа и пътешестване “ дава неповторима опция на студенти от колежи и университети по целия свят да живеят и да работят в Съединени американски щати по време на лятната си почивка, да се срещат и поддържат връзка с американски жители, да подобрят знанията си по британски език и да опознаят разнообразната просвета и метод на живот в Съединени американски щати, посочи тя. 

 

По думите й програмата разрешава на участниците да служат като посланици на личните си страни в Съединени американски щати и да споделят най-хубавото от своята просвета и обичаи с американския народ. 

 

Посланик Мустафа означи, че от 2000 година насам над 120 хиляди български студенти са взели участие в лятната стратегия, създавайки културни връзки и укрепвайки връзките сред нашите две страни. Това е прекарване, което трансформира живота на човек и ние на драго сърце поддържаме студентите, които желаят да вземат участие в програмата, посочи тя. 

 

Посланик Мустафа пожела на всички участници в програмата незабравимо лято и уточни, че най-важната им задача е да бъдат посланици на своята страна в Съединени американски щати. 

 

Лятната стратегия за работа и пътешестване предизвиква законните пътувания за културен продан и укрепва връзката сред нашите две народи. За да вземат участие в програмата, студентите би трябвало да владеят британски език, да са записани като постоянни студенти и да възнамеряват да се върнат в България, изясни Майкъл Дж. Гриър, общоприет консул на посолството на Съединени американски щати у нас, който участва на церемонията. 

 

Мартина Кънчева, четвърта година студент по „ Журналистика “, която получи визата си през днешния ден, описа, че процесът по кандидатстването за летните бригади стартира посредством организация, с която студентите се свързват сами. По думите ѝ оттова избират мястото, на което желаят да отидат да работят. Целият развой продължава към пет месеца. Преди да се стигне до визовите изявленията, се състои изявление с шеф в Съединени американски щати, който би трябвало да даде своето единодушие, описа още тя. Относно работодателите Мартина изясни, че множеството са от сферата на туризма.  

 

Деан Гинев, който учи магистратура „ Политология “ във Великотърновския университет, това лято ще се насочи към своята шеста бригада. Най-много при  пътуванията обича срещите с нови хора, запознаването с разнообразни култури и привички. Харесва ми опцията да пътувам, да виждам света, показа той. Деан описа, че е бил в Аляска, в Масачузетс, в Калифорния, на Хавай, както и в Бостън, а тази година ще бъде още веднъж в Аляска. 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР