В началото на годината, преди старта на активния пролетен телевизионен

...
В началото на годината, преди старта на активния пролетен телевизионен
Коментари Харесай

Силно начало на годината за NOVA

В началото на годината, преди старта на дейния пролетен ефирен сезон, NOVA продължава да провокира зрителския интерес с емфатичен превес в наличието на истински български продукции. През януари аудиторията в дейна възраст още веднъж избра NOVA, което директно се отрази на регистрираните резултати от самостоятелната интернационална пийпълметрична организация Nielsen Admosphere Bulgaria. Данните сочат, че до момента в който втората по гледаемост телевизия в най-гледаното време съумява да притегли приблизително 20% от феновете на възраст 18-49 години.
 дял фенове NOVA
NOVA осъществя растеж в аудиторния дял измежду феновете в дейна възраст, по отношение на същия интервал на предходната година. В най-гледания откъслек от деня, този месец желанието към NOVA е с 3% по-голямо, спрямо януари 2019 година, до момента в който bTV понижава аудиторния си дял с 10%.
 аудиторния дял NOVA
Данните на пийпълметричната организация сочат още, че праймтайм предаванията на NOVA заемат първите четири позиции измежду най-гледаните периодически продукции през този месец. Традиционен е ползата на аудиторията към „ Черешката на тортата “ . Продукцията, с присъединяване на началник Иван Манчев, е сложена от феновете преди всичко в класацията. Кулинарната конкуренция е несъмнено предпочетена от над 30% от феновете в дейна възраст (18-49 г.) – с 24% повече от предпочелите bTV по това време. Текущият сезон до момента демонстрира, че „ Черешката на тортата “ има капацитет да бъде най-гледан за последните 8 премиерни сезона.-->

Отново под вещия контрол на известния началник Манчев, „ Кошмари в кухнята “ е с 28,8% аудиторен дял, с очебийно преимущество от 52% по отношение на bTV в същия часови пояс.
 излъчвания NOVA
Екшън сериалите - българският „ Под прикритие‘ и „ Хавай 5-0 “ притеглят надлежно 26,1% и 21.2% от феновете в дейна възраст и също са с осезаемо преимущество в аудиторния дял по отношение на bTV по същото време.

Първият месец на годината нарежда централната емисия вести на NOVA като източник на информация, който феновете в дейна възраст възприемат като главен в праймтайм, с близо 32% аудиторен дял, което е с 3% повече по отношение на същия месец на миналата година. Централните вести на конкурентната bTV търпят взаимен спад в аудиторния дял.
 аудиторен дя NOVA
В ранните часове на деня изборът на същата публика са утринните осведомителни блокове на NOVA, които също поддържат устойчиво преимущество по отношение на съответните излъчвания на конкурентната медия.
 аудиторен дя NOVA
В очакване на новия сезон и мощна поръчка към феновете за още по-вълнуващи продукции, NOVA стартира обещаващо годината с по-добри резултати по отношение на същия месец през 2019 година, съгласно данните на Nielsen Admosphere Bulgaria.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР