В началото на днешния пленарен ден лидерът на БСП Корнелия

...
В началото на днешния пленарен ден лидерът на БСП Корнелия
Коментари Харесай

БСП поиска по-тежки наказания за извършителите на пътни произшествия

В началото на днешния пленарен ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска като първа точка в дневния ред да се вкарат промени в Наказателния кодекс, импортирани от левицата, за по-тежки санкции за причинителите на пътни катастрофи.

" Шофьорът, умъртвил момче в Бузовград, е пуснат под гаранция за 3000 лв.. Бузовград и Казанлък се подвигат на протест. Справедлива присъда ли е това? Проговаря ли съвестта ви? Настоявам да се вкара в дневния ред и да се одобри смяна на Наказателен кодекс, която споделя, че за пияни и дрогирани водачи няма условни присъди и парични гаранции и, в случай че е потвърдено закононарушението, ще се лежи 20 години. Може ли да изчака войната по пътищата, която взима жертва като в местен боен спор. Работа е за половин час. Министерство на вътрешните работи, съд и прокуратура се нуждаят от този текст. Да си свършим работата, ние от Българска социалистическа партия няма да спрем да слагаме въпроса всеки ден. Всеки ден по един народен представител ще излиза на трибуната и ще слага този въпрос ", съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

От " Възраждане " също желаеха да влязат за разискване и техните ремонти в Наказателен кодекс, свързани със повишени наказания при пътни катастрофи.

" Ние от " Възраждане " също настояваме за смяна на квалификацията при предумисъл при осъществено ПТП, настояваме за унищожаване на условните присъди и по-тежки наказания, когато при гибел на пътя наказването да е 20 години затвор. Предлагаме лишаване на моторното транспортно средство, в случай че причинителят е пуснат условно. Настояваме за разглеждане на законопроекта за промени в Наказателен кодекс, импортиран от " Възраждане " на 25 октомври предходната година ", добави Петър Петров от " Възраждане ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР