В началото на днешната валутна търговия доларът се търгува без

...
В началото на днешната валутна търговия доларът се търгува без
Коментари Харесай

Паундът отново тръгна надолу

В началото на днешната валутна търговия доларът се търгува без основни промени по отношение на евро и йената. Британският фунт стерлинг и австралийският $ се намаляват.

Общата валута през днешния ден сутринта се разменя против американската на равнище $1,1145за евро при $1,1146 за евро в края на търговията в понеделник.

Стойността на европейските пари по отношение на японските е 122,10 йени за евро спрямо 122,11 йени при закриването на сесията през вчерашния ден.

За един $ във вторник сутринта на пазара дават по 109,56 йени спрямо 109,55 йени в понеделник.

Публикуваните през вчерашния ден данни демонстрират, че показателят на мениджърите по закупките (PMI) в индустриалния бранш на еврозоната, изчисляван от IHS Markit, през декември се намалява до двумесечен най-малко от 45,9 пункта спрямо 46,9 пункта през ноември. Анализатори, интервюирано от FactSet, осреднено предвидиха растеж на индикатора до 47,3 пункта.

Същият знак за бранша на услугите се повишава до 52,4 пункта, което е негов четиримесечен най-много след 51,9 пункта месец по-рано.

Предварителната оценка на сводния показател (PMI) в еврозоната през декември остава на равнище 50,6 пункта, по какъв начин и през ноември.

Между другото, данните за промишленото произвеждане и търговията на дребно в Китай се оказаха по-добри от предстоящото.

Фунтът стерлинг поевтинява след известията, че министър председателят Борис Джонсън преглежда опцията за законодателни промени, с цел да изключи опцията за продължение на преходния интервал след Brexit.

Във вторник цената на английската валута спада по отношение на американската до $1,3278 за паунд от $1,3332 за паунд в края на търговията в понеделник. А във връзка с общата валута през днешния ден сутринта се разменя по 1,1912 евро за паунд при 1,1965 евро за паунд през вчерашния ден. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР