В началото на декември компанията производител Локхийд Мартин“ съобщи, че ...

PromoMall.bg
В началото на декември компанията производител Локхийд Мартин“ съобщи, че

Кабинетът отпусна средства за първата вноска за новите изтребители F-16

В началото на декември компанията производител „ Локхийд Мартин “ заяви, че е почнало сглобяването на първия български изтребител F-16

Служебният кабинет одобри разпореждане, с което се утвърждават спомагателни разноски по бюджета на Министерството на защитата за 2022 година в размер на 31 110 457 лв., оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет, предава Българска телеграфна агенция.

Средствата са нужни за възнаграждение на първата вноска по интернационалните контракти BU-D-SAD и BU-Р-LBC за придобиване на осем нови самолета F-16С / D Block 70, муниции, средства за образование, средства за поддръжка, аварийни елементи, първична поддръжка и образование за Българските военновъздушни сили, както и за придобиване на многофункционална система за систематизиране на информация - взаимна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) и обвързвана с нея поддръжка и съоръжение.

На 25 ноември Народното събрание ратифицира интернационалните контракти.

В началото на декември компанията производител „ Локхийд Мартин “ направи изказвания до медиите, в което заяви, че е почнало сглобяването на първия български изтребител F-16. „ България ще получи потвърдено най-съвременна система, която ще обезпечи десетилетия на съгласуемост с НАТО “, декларират от компанията.

Източник: dunavmost.comКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg