В началото на 90-те години на миналия век Клинтън Обер,

...
В началото на 90-те години на миналия век Клинтън Обер,
Коментари Харесай

Заземяване - да ходим боси

В началото на 90-те години на предишния век Клинтън Обер, след серия от здравословни проблеми, свързани със фамилията му и самия него, взема решение да обърне хода на дотогавашното си битие и да посвети напълно живота си на търсения, свързани с биоелектрическата връзка на хората със земята.

Преодолявайки поредност от празни погледи и съмнително отношение от страна на учени от разнообразни области, през 2001 година, Клинтън Обер среща кардиолога Стив Синатра, който го предизвиква да продължи с опитите си и най-много да ги концентрира върху възпалителните процеси, които могат да бъдат излекувани, с помощта на възобновяване на връзката на човешкото тяло със земната повърхнина. Не след дълго се появява и книгата “Заземяването: Най-важното изобретение за здравето на всички времена? ”, написана от Обер и Синатра взаимно с Мартин Зукер.

Трудът им показва емпирични доказателства, както и уточнения към концепцията за електрическата връзка на индивида със земята. Целта на създателите е да преведат на езика на науката нещо, което нашите предшественици интуитивно са следвали и от което днешната цивилизация от ден на ден се отдалечава.

В рамките на проучването си, те употребяват метафората, съгласно която планетата Земя може да бъде обсъждана като голяма батерия. По думите им - гигантска “батерия, която непрестанно се зарежда от слънчево излъчване, гръмотевици и топлота от ядрото на земята. ”

Да слезем на земята (Заземяването)

Земята изобилства от естествена сила, с която всяко живо създание има контакт и от която индивидът има потребност, с цел да протичат обикновено процесите в организма му. От една страна планетата ни се зарежда със свободни електрони от естествени феномeни. От друга страна тялото ни е формирано в огромната си част от минерали и вода - и двете отличен проводник на електричество (свободни електрони). Събрани дружно, те са в действителност двете страни на една монета - Заземяването.

Когато кожата ни допира повърхността на земята, свободните електрони се насочват към тялото ни към местата където има недостиг на електрони, а точно при свободните радикали. По този метод последните биват обезвредени и това понижава и даже стопира процесите на хронични възпаления.

До преди няколко стотин години нашите предшественици са живеели в директен контакт с повърхността на земята. Вървели са боси, спали са в съвсем пряк контакт със земната повърност, употребявайки постелки от естествени материали - проводници. За разлика от тях обаче днешното общество съществува надалеч от корените си, на повдигнати, цялостни с изолиращи материали, кревати, върху подметки гума, която също е изолираща. Накратко развитите общества са изгубили връзката със земята - безусловно.

И без помощта на строги научни избрания античните са били наясно със силата на Майката Земя.
В китайската традиция Чи е силата, която протича през вселената и изпълва нейните елементи.
Еквивалентът й в Аюрведа и Йога е живителната мощ прана.
В Древна Гърция митът за Антей споделя за героя, който бил несломим, стига стъпалата му да останат в контакт със земята, откъдето той черпел силите си.Липсващото звено

Така както тялото ни се нуждае от витамин D, организмът ни има потребност и от витамин G. Този витамин няма по какъв начин да си го произведем, може да ни го даде единствено Гея - майката земя. Всъщност,съвпадението с първата писмен знак на Гея е инцидентно, G е първата писмен знак в думата заземяване на британски (grounding), от която е изкован терминът витамин G. Връзката със земята може да се окаже оня изчезнал детайл във формулата на пълноценното битие, в което сме заредени изцяло, а не “приветстваме ” понякога.

Ходенето, стоенето, седенето, лежането необут, обвързван със земята, ни включва в обмена на телурични токове и ни прави част от Глобалната атмосферна електрическа верига. По този метод ние се връщаме към природата и отдаваме на тялото си по този начин нужните му свободни електрони, които да обезвреждат всички тези свободни радикали, насъбрани по разнообразни аргументи в организма ни.

Безспорно, най-големият вероятен източник на такива електрони е тъкмо под краката ни, само че с едно конкретизиране. Под босите ни крайници. Въпреки, че съществуват доста уреди и съоръжения за заземяване (основани на същия принцип, на който са заземени уредите в семейството, например), не е наложително връзката ни със земята да минава през тях.

Всеки единствено може да изпита резултата като походи необут, на земя, асфалт, тиня - където това разрешава. Така като за начало ще събудим и активизираме множеството тактилни рецептори на босите си крайници, посредством които възприемаме информацията от външния свят и които надали съществуват без цел.

Колкото по постоянно се обръщаме към природата боси, толкоз по-добре за тялото ни. Авторите на “Earthing: The Most Important Health Discovery Ever? ” регистрират следните позитивни резултати от заземяването:

понижава хроничната болежка

усъвършенства съня

усилва силата

понижава напрежението и спомага за спокойствието в тялото, като успокоява нервната система

възстановява естествените ни биологични ритми

форсира оздравителните процеси

защищава тялото от евентуално нездравословни за здравето електромагнитни полета
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР