В началото на 2023 година камион с нелегални мигранти /е

...
В началото на 2023 година камион с нелегални мигранти /е
Коментари Харесай

Майката на обвинен по случая „Локорско“: Помогнал е на всеки, който може да излезе от автобуса

В началото на 2023 година камион с незаконни мигранти /е открит край софийското село Локорско. 18 от мигрантите в него са починали от задушаване. 

Предната вечер 22-годишният ѝ наследник Християн Дунгаров споделил, че ще отиде до Атанас, с цел да му изиска 1000 лв. назаем. Сумата им трябвала за интервенция на най-малкото дете в фамилията. През нощта Християн не се прибрал, а в продължение на към 20  часа  телефонът му останал изключен.

„ В момента, в който видях камиона, ми стана ясно. Той 2-3 месеца беше паркиран пред бай Нас “, сподели Ваня Дунгарова пред.

Няколко часа по-късно Християн се обадил на  майка си.

„ Плачеше. Каза, че е станала огромна пакост. Прибрах го. По-късно пристигнаха служителите на реда. Разпитваха го цяла вечер. Той не се е крил. Отишъл е при бай Нас да изиска пари. Бай Нас му споделил, че имал, само че ги изхарчил “, добавя тя.

Според описа ѝ Атанас е предложил на сина ѝ „ да създадат един курс “, защото не разбирал от карти.

Християн Дунгаров е отговарял за картите на приложение на телефон. Ролята му е била да споделя от кое място да мине камионът, с цел да доближи до авансово избраната локация. Мястото, на което е открит камионът, е било последната точка по заложения маршрут.

„ Помогнал е на който може да излезе. Онзи ден на мярката разбрах, че е извадил и няколко от жертвите в опит да им помогне, в случай че може. Той споделя, че не е знаел какво да прави, само че бай Нас е получил позвъняване с разпореждане да ги оставят “, изясни майката.

В хода на следствието стана ясно, че камионът е особено оборудван за превозването на мигранти. Според проверяващите групата се е занимавала с каналджийство от повече от година. Превозвали са мигранти по към два пъти на месец.

След случая „ Локорско “ петима души са с повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР