В началото беше взрив от желание – правехте го по

...
В началото беше взрив от желание – правехте го по
Коментари Харесай

Какво се случва с връзката, когато сексът намалее

В началото беше гърмеж от предпочитание – правехте го когато и да е, на всички места, по няколко пъти на денонощие. Ех, като че ли беше преди цялостен живот време. Не се тормозете, не е единствено във вашата връзка. Някои стартират да изпитват даже физическа неспособност да се допират. Други вършат обич по обвързване. При трети единият сътрудник към момента има ищах, само че другият все го боли глава.
Така че, да, не сте единствени, само че това не трябва да ви успокоява. Нещата наподобяват видимо спокойни, само че това също не е знак, че всичко е наред. В една връзка, в случай че и двамата сътрудници нямат предпочитание за физически контакт, нещо сигурно не е наред. Липсата на секс води до възмущение и яд. Тези настроения се наслояват и в последна сметка може да избухнат в някаква форма. Или някой от сътрудниците ще кривне вън от вкъщи, или ще се стигне до тревога, меланхолия, незадоволеност.

Какво споделя науката? Какво се случва, в случай че спрете да вършиме секс?
Когато спрете да имате интимни връзки, мозъкът ви стартира да освобождава по-малко химикали на положителните усеща като допамин, окситоцин и ендорфини. Казано най-просто, губите благополучие. Изследванията също по този начин демонстрират връзка сред удовлетвореността от половия ни живот и това по какъв начин виждаме стабилността на връзките ни, твърди Аманда Геселман, психолог и академик от The Kinsey Institute. С други думи, елементарно може да се подведем и да стигнем до куп негативни изводи, в случай че сътрудникът ни каже „ не “ на секса.
„ Човек може да пояснява този спад като сигнал, че сътрудникът им към този момент не ги намира за привлекателни, към този момент не се радва на непосредственост с тях или даже към този момент не желае да бъде с тях, а постоянно нищо от това не е правилно “, споделя Геселман. Чувството за отменяне може да провокира неустановеност, неспокойствие и гняв; отсам следват и непрекъснати спорове сред двамата. И откакто единият сътрудник загуби хладнокръвие, двамата ще навлязат в една серпантина от неодобрение и недоумение, от която няма излаз.

Решението?
Говорете. Въпреки че първоначално може да не е елементарно да изразите възприятията си на отменяне, разбирането на тези страсти от страна на колегата ви разрешава и на двамата да бъдете по-честни по отношение на вашите стремежи и мечти. Това ще понижи напрежението и съмненията, ще усъвършенства средата в двойката. И, несъмнено, пробвайте да се преоткриете полово. Това е допустимо на всяка възраст, даже да сте отдавна дружно, даже да ви притискат други проблеми. Клише е, само че е реалност – сексът ни прави щастливи и е най-хубавият имуностимулант за нашата връзка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР